Kağıtspor Akademi'de Sporcu Sakatlığı Anlatıldı

Türkiye ve dünya çapında yapılan şampiyonalarda başarıdan başarıya koşan, birçok branşta madalyaları kucaklayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü, bu başarısını dayanışma, sıkı çalışma ve yapılan eğitimler sayesinde sürdürüyor.

Kağıtspor Akademi Projesi kapsamında, antrenörler ve sporculara ‘’Sporcu Sakatlığı ve Etkili Hedef Belirleme’’ eğitimleri verildi.


Kağıtspor’da başarıların yanı sıra sık sık bilimsel konferanslara katılan antrenör, sporcu ve yöneticiler, bu çalışmalarını yapılan eğitimlerle de destekliyor. Son olarak kulüpte yer alan birçok farklı branştaki antrenör ve sporcular, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Merkezi’nde Kağıtspor Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yavuz Kocabey ile Yönetim Bilimleri ve Spor Bilimleri Uzmanı Prof. Dr. Turgay Biçer’in sunumunu gerçekleştirdiği eğitim seminerine katıldı.

''Spor Sakatlıkları'' konulu sunum yapan Prof. Dr. Kocabey, sporcularda sık sık yaşanan menisküs yırtılması hakkında antrenörlere ve sporculara bilgi verdi. Kağıtspor Sağlık Kurulu Başkanı Kocabey, “Menisküs yırtığı halk arasında sporcu hastalığı olarak görülse de aslında her yaşta ve herkeste görülebiliyor. Yaklaşık 50 yıl önce yırtılan menisküsler alınıyordu. Ancak menisküs alındıktan sonra, hastada ilk başta yaşanan rahatlamanın zamanla geçtiği ve dizin daha kötüye gittiği anlaşıldı. Bunun üzerine yırtığın alınması yerine, tamir yöntemleri kullanılmaya başlandı. İlk olarak açık cerrahiyle yapılan ameliyatların neredeyse tamamı, artık günümüzde kapalı ve artroskopik yöntemle yapılıyor ve menisküs dikiliyor” bilginsi verdi.

Kağıtspor Kulübü Eğitim Komisyonu Başkanı Yasin Özlü ve kulüp müdürü Doğa Ergün’ün de katıldığı eğitim seminerlerine antrenörlerle sporcular yoğun ilgi gösterdi. Kocabey’in ardından Kağıtspor Akademi projesi kapsamında antrenör ve sporcular, Prof. Dr. Biçer’in ‘’Etkili Hedef Belirleme’’ eğitim seminerine katıldı.

Prof. Dr. Biçer, sporcu ve antrenörlerin etkili hedef kriterlerini saptamalarına yardımcı olmak için bazı örnekler verdi. Temenni ve gerçek hedef arasındaki temel farklılıkları anlatan Prof. Dr. Biçer, hedeflerinin sporcu ve antrenörlerin bütünsel ve çalışanların bireysel amaçlarını tatmin edici yönde geliştirmek olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA