Samsun Tohm’dan 5’te 5

Samsun Judo Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcularının katıldıkları şampiyonalarda derece elde etmesi memnuniyetle karşılandı.


Eylül 2013 Samsun’da açılan Judo Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM), 5 aydır teknik direktör Sebahattin Zayimoğlu ve antrenör Erdal Doğan nezaretinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Aralık ve ocak aylarında yapılan Ümitler ve Gençler Türkiye Şampiyonalarında 5 sporcusu yarışan Samsun TOHM, 3 birincilik, 2 üçüncülük elde ederek 5’te 5 yaptı. Ümitlerde İlkehan Bayrak, gençlerde Kadir Bingöl ve Recep Kılınç 1. olurken, Abdullatif Kopuz ve A.Mustafa Göksu ise 3.’lük derecesi elde etti.

Teknik direktör Zayimoğlu yaptığı açıklamada, "Bu merkezlerin amacı olimpiyatlara sporcu hazırlamaktır. Türkiye şampiyonaları bizim için, sporcularımızın sıralamasını belirleme yarışmalarıdır. Hedef daha uzun vadeli olimpik başarılardır. Ülkemiz Türk sporunda TOHM’larla büyük atılım yapmıştır. Bu proje Türk spor için bir ilktir. Bu uzun yolda sabırla, azimle çalışmak en önemli unsurdur. Bu projeye emeği geçenlere şükranlarımızı sunarız” dedi.

Kaynak: İHA