Edirnespor Kazanmaya Devam Ediyor

Edirnespor Kadın Basketbol Takımı, eksik kadrosu ile çıktığı Güre Belediyesi karşısında 104-53 farklı galibiyete ulaştı.

Harranspor karşılaşmasında sakatlanan ve en az bir hafta daha oynayamayacak olan Meriç Banu Yenal ve hafta arası Katar Milli Takımı ile oynanan hazırlık karşılaşmasında sakatlanarak sezonu kapatan Gamze Zeren’in kadroda olmadığı ve topuğundaki sakatlığı devam eden İlayda Tokmak’ın riske edilmeyerek süre alınmadığı maçın tüm periyotlarında rakibine üstünlük kuran potanın Edirneli perileri ilk yarıyı da 53-24 önde kapatan taraf oldu.

Seda Güçlü ve Gamze Türkoğlu’nun serbest atış sayılarıyla 2 dakikayı 4-0 skorla geçen Edirnespor rakibin sert oyunuyla sayı bulmakta zorlandı. 4. dakikada Pelin Küccük’ün 2 sayılık atışı ile skoru 6-3 yapan Edirnespor daha sonra Kenya McBee ile 8-5 yapsa da hemen ardından Güre Belediye farkı 1 sayıya indirdi. Ardından 15-0’lık bir seri yakalayan Edirnespor son 1.45’e 23-7 üstünlükle girdi. Güre Belediye Edirnespor’un serisini Aybur Beydili ile bozdu ve skor 23-9 oldu. Geri kalan bölümde 6-2’lik bir seri ile Edirnespor ilk periyotu 29-11 önde kapadı. Periyotun özellikle son 5 dakikasında Edirnespor, yaptığı sert savunma ile rakibine top kayıpları yaşatarak hızlı hücum sayılarıyla rakibinin direncini kırdı.

İkinci periyota da oldukça hızlı başlayan Edirnespor hem iyi savunması hem de etkili hücumlarla ilk 5 dakikalık bölümü 12-4 üstün kapayarak farkı açmaya başladı (41-15). Etkili oyununu periyotun son 5 dakikasına da yansıtan Edirnespor, Pelin, McBee, Gamze Türkoğlu, Seda ve Oya Salter’le sayılar üreterek ilk yarıyı 53-24 önde kapadı.

Maçın 3.periyotunda sert savunma ve düzgün hücumlarla ilk 5 dakikayı 68-35 skorla geride bırakan Edirne temsilcisi son beş dakikalık bölümde oyunun kontrolünü tamamen eline alarak rakibine sadece 6 sayı fırsatı verirken bulduğu 18 sayı ile final periyotuna 86-41 skorla 45 sayı farkla girdi.

Aradaki sayı farkının getirdiği rahatlıkla final periyotunun ilk 5 dakikasını rahat oynayan Edirnespor, rakibinin bu bölümü 6-5 önde kapamasına razı olmasına rağmen maçın son 5 dakikasında oyununu sahaya tekrar yansıtarak maçtan 104-53 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı ve 12. Haftayı da namağlup lider olarak tamamladı

Maçtan sonra yapılan basın toplantısında konuşan Gamze Türkoğlu kazandıkları için çok mutlu olduklarını ve Cumartesi günü oynayacakları Ormanspor hazırlıklarına başlayacaklarını belirtirken Edirnespor Başantrenörü Cenar Yıllar ise haftayı çok kötü geçirdiklerini, Meriç Banu Yenal’ın en az bir hafta daha sahalardan uzak kalacak olması ve hafta içinde yapılan hazırlık karşılaşmasında Gamze Zeren’in sakatlanarak sezonu kapamış olmasının kendilerini olukça etkilediğini belirtti.

Yıllar, "Gamze Zeren sadece bizim takımımızın değil aynı zamanda TKB2L’nin hen sayı hem de ribaunt kraliçesi. Bu sakatlık bizim gibi şampiyonluk hedefinde olan bir takım için kötü oldu. Ama bizim diğer oyuncularımız hepsi birbirinden değerli ve kendilerine verilen şansları bugün olduğu gibi iyi değerlendiriyorlar. Bugün genç Özge’nin takıma çok büyük katkısı oldu. Önümüzdeki günlerde Meriç’in sakatlığının geçip takıma katılmasıyla yine eski gücümüze kavuşacağız. Yeni yabancı oyuncumuzun da uyum için biraz zamana ihtiyacı var. 1 aydır antrenman yapmadığı için oyun içinde yorulup oyundan düşebiliyor. O da kendini toparladığında takım kimyamız tekrar yerine oturacak. Elbette sakatlıklarımız çok ters bir zamanda ortaya çıktı. Bu hafta bizim gibi şampiyonluk hedefi olan ve tek mağlubiyetlerini bizden alan, devre arasında yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendiren Ormanspor ile oynayacağız ve evlerinde kazanmak isteyeceklerdir. Ama biz de Çankaya Üniversitesi ile ligin namağlup bir takımı olarak bunu korumak isteyeceğiz ve galibiyet arayacağız. Güzel bir maç olacak. İyi hazırlanıp tek hedefimiz kazanmak olacak” dedi.

Güre Belediye Antrenörü Sermin Dolar Nemli ise açıklamasında “İstediğimiz performansı gösteremedik ama biz çok genç bir takımız. Bugün bizim için iyi bir maç oyuncularımız için iyi bir tecrübe oldu. Edirne takımını tebrik ediyorum. Çok iyi ve iddialı bir takım. Daha başarılı olacaklarını umuyorum” dedi.

Kaynak: İHA