Arda çoştu Madrid kazandı!

Rayo Vallecano deplasmanında Atletico Madrid 4 golle kazandı, milli yıldızımız Arda Turan 2 gol attı, yıldızlaştı...

İspanya la Liga'da zirve yarışını sürdüren Atletico Madrid, Rayo Vallecano deplasmanında 3 puanı aldı. Nuevo Estadio de Vallecas'ta oynanan mücadelede Arda Turan yıldızlaştı ve iki golü, iyi futbolu ile takımının galibiyetinde büyük rol oynadı.

Atletico Madrid maça adeta golle başladı. 9. dakikada konuk ekibin ceza alanında çok adamla olduğu anda, David Villa topu Costa'dan aldı ve kaleciyle karşı karşıya köşeden ağları buldu.

11. dakikada kazanılan penaltıda ev sahibi ekip beraberlik şansını buldu ancak Jonathan Viera penaltı vuruşundan yararlanamadı. Manquillo'nun faulünde Vallecano penaltı kazandı ancak Viera'nın vuruşunda kaleci Courtois topun yönünü doğru tahmin etti ve gole izin vermedi.

30. dakikada ise Arda Turan ağları buldu. Costa sağdan getirdiği topla pasını ceza alanındaki Sosa'ya verdi, o da bekletmeden solundaki müsait durumdaki Arda'yı gördü. Milli futbolcu topu kontrol edip boş kaleye gönderdi.

40. dakikada ev sahibi ekip Jonathan Viera ile golü buldu. Penaltıyı kaçıran oyuncu bu kez ceza sahası içerisinde kaleciyle karşı karşıya kaldı ve yerden yaptığı vuruşla sol direğin içinden topu ağlara gönderdi.

44. dakikada ise Arda ikinci golünü ağlara gönderdi. Soldan kazanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada kafalardan arka direğe seken topu çok iyi takip eden Arda ayağını uzattı ve topu filelere ikinci kez gönderdi, ilk yarı da böyle noktalandı.

İkinci yarıda zaman zaman ev sahibi ekip gol pozisyonları bulsa da, etkili olan ve gol bulan taraf Atletico Madrid oldu.

74. dakikada Arda'nın pasında soldan kaçan Felipe Luis'in ortasında Costa ceza alanında topa dokundu, defansa da çarpan meşin yuvarlak ağlara gitti.

Bu golün hemen ardından 76'da Larrivey ceza alanına soldan gelen topu kafayla ağlara gönderdi ve ev sahibi takımın farkı 2'ye getirmesini sağladı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Atletico Madrid mücadeleden 4-2 galip ayrıldı.

Atletico Madrid bu galibiyetle 54 puanla zirvedeki yolculuğuna devam etti. Kırmızı beyazlılar haftaya evinde Real Sociedad'ı konuk edecek.