Ya sonra ne olacak?

Aziz Yıldırım’a röportajda “Sizden sonra Fenerbahçe’de ne olacak?” diye soruldu. Başkan yanıt vermek istemedi ama kulisler bu soruyla çalkalanıyor.

Aziz Yıldırım ile geçtiğimiz günlerde bir röportaj yapan Candaş Tolga ışık kulislerdeki gerçeği yazdı.

“Sizden sonra Fenerbahçe’de ne olacak?” diye sordum. “O kolay... Fenerbahçe tüzüğünde ne yazıyorsa gereği yapılır. Hepsi hallolur” dedi.

Başkan bu soruya fazla girmek istemedi ama yanındaki yöneticilerin söyleyecekleri vardı.

Fenerbahçe tüzüğüne göre yönetim ve başkan ayrı seçiliyor. Başkan düşüp yerine yeni başkan seçilse bile yönetim istifa etmediği taktirde o yönetimle çalışmak zorunda... Şu anda Fenerbahçe yönetiminin'istifa’ gibi bir planı yok. Aziz Yıldırım’ın başkanlığının düşmesini takiben yönetim kurulu toplanıp kendi içlerinden bir başkan seçecekler... Kim o başkan “Büyük ihtimalle Abdullah Kiğılı o olmazsa Mahmut Uslu...” Mayıs ayındaki olağan genel kurula kadar bu şekilde gidilecek.

Mayıstan sonrası ise başta yeniden yargılama olmak üzere o süreçte yaşananlara göre belirlenecek. Adı başkanlık adayı olarak dageçen Türkiye’nin en önemli iş adamlarından ve camianın en güçlü isimlerinden biri şöyle konuştu: “Camia, Aziz Bey’in arkasında böylesine kenetlenmişken şu ortamda hiç kimse başkan adayı olarak çıkmaz. İhtimal vermem ancak belki Sadettin Saran, Hakan Bilal tarzı arkadaşlar çıkmak isteyebilir ama onların da Fenerbahçe’deki karşılıkları belli... Tıpkı şike davası sürecinde olduğu gibi yeniden yargılanma gerçekleşene kadar Fenerbahçe tek vücut olur. Bu bünye, bu konjonktürde başka bir adayı kabul etmez. Yazın bunu...