Trabzonspor Evindeki Galibiyet Geleneğini Sürdürmek İstiyor.

Teknik direktör Mustafa Akçay'ın takımın başına gelmesinden sonra evinde maç kaybetmeyen Trabzonspor, Beşiktaş karşısında da bu geleneğini sürdürmek istiyor.


Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının ilk maçında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Beşiktaş'ı konuk edecek olan Trabzonspor, rakibi karşısında evinde oynadığı maçlarda yenilmezlik geleneğini sürdürmeyi hedefliyor. Akçay yönetiminde bordo- mavililer, bu sezon sahasındaki 15 resmi maçta, 11 galibiyet, 4 beraberlik alarak rakiplerine galibiyet yüzü göstermedi.

342 GÜNDÜR YENİLMİYOR
Ligde geçen sezon 17 Şubat 2013'te Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmayı 3-0 kaybeden bordo -mavililer, o tarihten itibaren 342 gündür Hüseyin Avni Aker Stadı'nda mağlubiyet yüzü görmedi. Bordo- mavililer, söz konusu dönemde Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde yaptığı 22 maçta, 17 galibiyet ve 5 beraberlik elde etti. Bordo-mavili takım söz konusu maçlarda 49 gol atarken, kalesinde 16 gol gördü.

AKÇAY İLK DERBİ GALİBİYETİNİ EVİNDE YAŞAMAK İSTİYOR.

1461 Trabzon takımının başında olduğu dönemde Ziraat Türkiye Kupası maçında Galatasaray'ı 2-1 yenerek kupanın dışına iten, Fenerbahçe'yi ise grup maçlarında Kadıköy'de 3-2 mağlup etmeyi başaran teknik direktör Mustafa Akçay, bordo-mavili takımın başında İstanbul'un 3 büyük takımından biri olan Beşiktaş karşısında ilk galibiyetini evinde oynayacağı maçta yaşamak istiyor. Ligin ilk yarısında İstanbul'da oynadığı maçlarda Beşiktaş'a 2-0 mağlup olan Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan Galatasaray'a ise 2-1 mağlup olan Karadeniz ekibi, siyah-beyazlı ekibi mağlup ederek, Akçay yönetiminde ilk galibiyetini yaşamak istiyor.

LİGDE TAKIMIN EN GOLCÜ İSMİ HENRİQUE OLDU.

Spor Toto Süper Lig'de takımı adına golü atan Henrique oldu. Ligde rakip filelere 6 gol gönderen Brezilyalı oyuncu 6 golle takımı adına en çok gol atan isim oldu. Bu oyuncuyu 5'er golle Malouda ve Olcan takıp ederken, Emre Güral ise 4 gol attı. Söz konusu oyuncuları Mustafa Yumlu 2 golle, Colman, Adrian ve Yusuf Erdoğan ise 1'er golle takip etti. Avne Aker'de en çok golü atan isim ise 4 golle Malouda oldu.

MUHTEMEL İLK 11
Trabzonspor, yarın Beşiktaş ile oynayacağı maça muhtemel şu ilk on bir ile çıkması bekleniyor. Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Kadir Keleş, Zokora, Adrian, Olcan, Malouda,Yusuf Erdoğan ve Henrique şeklinde çıkması bekleniyor. Cezalı olan Colman ve sakatlığı bulunan Sol Bamba'nın bu maçta forma giymesi beklenmiyor.

Kaynak: İHA