Barcelona'da büyük deprem!

Barcelona'nın başkanı Sandro Rosell, Neymar transferi ile ilgili usülsüzlük iddialarının kulübü olumsuz etkilemesinden rahatsızlık duyarak düzenlediği basın toplantısının ardından istifa etti.

Barcelona'nın başkanı Sandro Rosell, Neymar transferi ile ilgili usülsüzlük idialarının kulübü olumsuz etkilemesinden rahatsızlık duyarak kulübün resmi kanalı BARÇA TV'de düzenlediği basın toplantısının ardından istifa etti.

Rosell, "Dört sene önce bu kulübün başına kimin geçmesi gerektiği konusunda demokratik bir festival yaptık. %61 oyla benim ekibim 2016'ya kadar başta kalmak üzere seçildik. Bu süreçte Barcelona'nın insanları olarak iyi hizmet verdik ve hem saha içinde hem de saha dışında problemleri çözdük. Şampiyonlar Ligi, iki lig şampiyonluğu, iki Copa Del Rey ve 1 Kulüpler Dünya Kupası kazandık.

Dünyanın en iyi oyuncuları bizim formamızı giydiler. Ve şu anki Camp Nou'nun üzerine kuracağımız ve onur duyduğumuz yeni stadyum planlarımız var.

Tabii ki kötü anlarımız da oldu. Ailem ve ben pek çok defa sözlü saldırılara mağruz kaldık. Son günlerde bana karşı haksız eleştiriler yapıldı. Neymar transferinde yapılan her şey doğru ve yasaldı! Kulübü yönetim şeklimiz ve Barcelona'nın imajına zarar gelmesini kaldıramıyorum. Bu sebeple onur duyduğum bu görevden istifamı veriyorum. Burada çalışan herkese, oyunculara, hocalara ve yönetimime ve en çok da aileme teşekkür ediyorum. Visca Barca, Visca Katalunya!" diyerek sözlerini noktaladı.

Rosell, daha önce Ekim 2012'de "Barcelona dünyanın en transparan kulübüdür ve gizlisi saklısı yoktur." şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Toplantıda Barcelona'nın kaptanları Puyol, Xavi, Iniesta ve Valdes de yer aldılar.

Neymar'ın transferinde usulsüzlük yaptığı sebebiyle hakkında açılan iddianame kabul edilen Katalan ekibin başkanı 8 yıla kadar hapis cezası alabilir.

Ayrıca Katalan devinin yeni başkanı Josep Maria Bartomeu oldu.