Turkısh Aırlınes Euroleague

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 4. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe Ülker, kendi evinde Panathinaikos’u 77-72 mağlup etti.

Sarı-lacivertliler bu sonuçla E Grubu’ndaki ilk galibiyetini aldı.
Karşılaşmayı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Genel Sekreter Mahmut Uslu, Asbaşkan Ahmet Özokur, Teknik Direktör Ersun Yanal ile sarı-lacivertli futbolcular ve voleybolcular da izledi.

Mücadelenin ilk dakikalarında iki takım da hücumlardan boş döndü. İlerleyen dakikalarda Emir Preldzic ile hücumda etkili olan Fenerbahçe Ülker, 5. dakikayı 10-6 önde geçti. Sarı-lacivertliler, farkı çift hanelere kadar açtı ve ilk çeyreği 23-11 önde tamamladı. Oyunun kontrolünü ikinci çeyrek boyuncu elinde bulunduran ve rakibini boş atışlara zorlayan Fenerbahçe Ülker, ilk yarıyı 39-28 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte de sert savunma anlayışını sürdüren sarı-lacivertliler, 25. dakikayı 49-35 önde geçti. Ardından 9-0’lık seri yakalayan Panathinaikos, skoru 49-44’e getirerek, farkı 5 sayıya kadar indirdi. Fenerbahçe Ülker toparlanarak, son 10 dakikaya 56-50 önde girmeyi başardı. Maçın son çeyreği büyük çekişmeye sahne oldu. Panathinaikos, Diamantidis’in hücumda etkili olmasıyla maçın bitimine 5 dakika kala 58-58 ile skoru eşitledi. Sarı-lacivertliler maçın son dakikalarında Linas Kleiza’nın kritik basketleriyle karşılaşmadan 77-72 galip ayrılan taraf oldu.

Fenerbahçe Ülker bu sonuçla E Grubu’nda ilk galibiyetini alırken, Panathinaikos ise ilk mağlubiyetini yaşamış oldu.

Kaynak: İHA