Genç Bayanlar Türkiye Tekvando Şampiyonu Özyahni Oldu

​Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanlığının 2014 yılı faaliyet programında yer alan Gençler Türkiye Tekvando Şampiyonası 11-16 Ocak 2014 tarihleri arasında 74 ilden 570 bayan, bin 50 erkek olmak üzere toplam bin 620 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Alanya Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen şampiyonada Kafile başkanı Yavuz Sayan ve antrenör Arzu Sayan nezaretinde şampiyonaya katılan sporcular Kayseri adına önemli başarılara imza attı.
49 kiloda Semra Şahin Türkiye 2.'si olurken, 42 kiloda mücadele eden sporcu Duygu Özyahni Türkiye Şampiyonu olarak altın madalyaya ulaştı.
Derceye giren sporcular bu sayede 24 Ocak'ta Ankara'da yapılacak ve 2 hafta sürecek olan Milli Takım Kampına, ardından da 06-09 Şubat 2014 tarihleri arasında İsveç'te düzenlenecek Dünya Şampiyonası seçmelerine katılmaya hak kazandı.
Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise yaptığı açıklamada, "Sporcularımızı ve onları yetiştiren değerli hocalarımızı öncelikle tebrik ediyor, ilimize böyle güzel başarılar yaşattıkları için hepsine ayrıca teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, İsveç'teki seçmelerde ellerinden gelenin en iyisini yapıp, Dünya Şampiyonasında da ülkemizi temsil edeceklerinden hiç şüphem yok" dedi.

Kaynak: AA