Sorgun Belediyesporlu Tekvandocu Bronz Madalya Kazandı

Sorgun Belediyesporlu tekvandocu Zeynep Yeter Altan, ilk kez katıldığı Gençler Türkiye Şampiyonası'nda da üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Tekvando Takımı Antrenörü Ahmet Turan Dinçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Alanya'da yapılan Gençler Türkiye Şampiyonasına, 74 ilden toplam bin 620 sporcu katıldığını hatırlattı.
Dinçer, şampiyonada, milli sporcu Zeynep Yeter Altan mücadele ettiği 55 kiloda yarı finale kadar çıkarak, şampiyonayı üçüncü olarak tamamladığı ve bronz madalya kazandığını ifade etti.

Gençler kategorisinde ilk kez yarıştığı turnuvada sporcularının bronz madalya almasının kendilerini mutlu ettiğini belirten Dinçer, şöyle konuştu:
"Zeynep Yeter Altan son iki yıla iki Türkiye şampiyonluğu, bir ikincilik, bir üçüncülük ve bir Avrupa üçüncülüğü sığdırdı. Yıldızlar dalında elde ettiği bu başarıları gençler dalında da elde edecektir. Bu yarışmada ilk kez gençler dalında yarıştı ve iyi maçlar çıkardı. Kendisi çok yetenekli bir sporcumuz ve gelecekte ondan daha büyük başarılar bekliyoruz."
Dinçer, şampiyonada erkekler 55 kiloda yarışan Muhammed Fatih Doğan'ın da çeyrek finale yükselerek ilk sekize girmeyi başardığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA