Mersinli Dağcılara Karboğazı’nda Kış Eğitimi Verildi

İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı İçel Dağcılık İl Temsilciliği tarafından İçelli dağcılara ilk kez Karboğazı’nda “Kış Temel Eğitimi” verildi.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İçel Dağcılık İl Temsilciliği’nin bu yıl ilk kez düzenlediği kış temel eğitimi programı hafta sonunda gerçekleştirildi.

Dağcılık İl Temsilcisi Musa Uğur önderliğinde düzenlenen eğitime İçel’den 31 sporcu katıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu antrenörlerinden Musa Kazım Cıncık, Murat Canlı ve Begüm Sancar Altunöz tarafından verilen eğitim, Gülek kasabasına 13 kilometre uzaklıkta yer alan ve kış sporlarının her çeşidinin yapılmasına müsait olan 3 bin 585 metrelik zirvesi ile 2 bin- 3 bin rakımları arasında bulunan Karboğazı’nda gerçekleştirildi.

Ekim ayından Haziran ayına kadar 7-8 ay kaliteli kar tutma özelliğiyle 10 kilometrelik doğal kayak pisti bulunan ve geleceğin kış turizm merkezi olması planlanan Karboğazı’ndaki eğitimde, dağcılar zorlu kış koşullarında hayatta kalabilmeyi ve teknik malzeme uygulamalarını öğrendiler. Eğitime katılan sporcular 15-16 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenecek ‘Kış Gelişim Eğitimi’ne katılmaya da hak kazandılar.

İlk kez düzenledikleri eğitimin oldukça yararlı geçtiğini belirten Dağcılık İl Temsilcisi Musa Uğur, “Amacımız, bu tür etkinliklere katılarak ilimizin yaylalarını ve doğal güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmaktır. Dağcılığa gönül veren herkesi faaliyetlerimize bekliyoruz. Bizlere destek veren başta İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Salman Malkoç’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salman Malkoç da “Dağcılık sporu, yediden yetmişe her kesime alternatif spor olanakları ve adrenalini yüksek faaliyetler sunacağı gibi sağlıklı bir yaşama da olanak sağlamaktadır. Yapılan bu faaliyetlerin İçel’in yayla ve doğa turizmini canlandıracağına inanıyorum. İnsanlara doğa sevgisini öğretmek ve onları şehrin yorucu ve yoğun temposundan kurtararak dağcılık eğitimi verildi.

Bu eğitimde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA