Sitespor Şampiyon

Tekirdağ 1. Amatör Küme B Grubu’nda 17. hafta karşılaşmasında Kapaklı ilçesi temsilcisi Sitespor, evinde Ulaş Belediyespor’u konuk etti.

Müthiş bir mücadelenin yaşandığı karşılaşmada rakibi karşısında öne geçen Sitespor, Ulaş Belediyespor’un iki golü ile mağlup duruma düştü. Taraftarının desteğini arkasına alan Sitespor son dakikalarda bulduğu golle karşılaşmadan 2-2’lik skor ile ayrıldı. Ligin tamamlanmasına bir hafta kala en yakın rakibine altı puan fark yapan Sitespor şampiyonluğunu ilan ederken, Ulaş Belediyespor ise önemli bir iki puan bırakarak ikincilik yolunda büyük bir yara aldı.
Karşılaşmanın ardından Sitesporlu oyuncular şampiyonluk sevincini taraftarları ile birlikte yaşadı.
Tekirdağ 1.Amatör Küme B Grubu’nda Sitespor ile Ulaş Belediyespor arasında oynanan karşılaşmadan galip çıkmadı. Kapaklı Sahası’nda saat 12.00’da oynanan karşılaşmaya Sitespor,Rahmi, Hilmican, Semih, Erkan, Fevzi, Emir, Mert, Olcay, Samet, Ferhat ve İbrahim kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Ulaş Belediyespor ise karşılaşmaya Günay, Selçuk, Ercan, Serdar,.Engin, Eyüp, Tanju, Ahmet Can, Ahmet Kaya, Murat ve Göksu ilk onbiri ile çıktı

Karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı.

Sitespor taraftarının desteğini arkasına alarak ileride Samet ve Mert ile goller aradı. Karşılaşmanın ilk on dakikasında gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı. İlerleyen bölümlere doğru rakibi karşısında kontra ataklarla gol arayan konuk ekip Ulaş Belediyespor 14.dakikada önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Sağ kanattan gelişen Ulaş Belediyespor atağında ceza sahası içinde topla buluşan Ahmet Kaya’nın vuruşunu Rahmi çıkardı. Rakibi karşısında özellikle sol kanadı Semih ile iyi kullanan Sitespor 17.dakikada gole çok yaklaştı. Semih seri çalımlarla ceza sahası içine girdi. Topu Ferhat’a aktardı. Ferhat’ın sert vuruşunu savunma oyuncusu Serdar son anda çizgiden çıkardı. Bu pozisyonun devamında kullanılan korner atışında topa iyi yükselen Olcay şık bir kafa vuruşu ile topu ağlara göndererek Sitespor’u karşılaşmada öne geçirdi.

SİTESPOR İKİNCİ GOLÜ ARADI
Gelen golle birlikte büyük sevinç yaşayan Sitespor kalan dakikalarda ikinci gol için çabaladı. Rakibinin beraberlik için geldiği dakikalarda kontra ataklar geliştiren Sitespor 21.dakikada etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan Mert seri çalımlarla ceza sahası içine girdi. Mert’in sert vuruşunu kaleci Günay iki hamlede kontrol etti. 26.dakikada sol kanattan gelişen atakta Semih’in ortasını iyi takip eden Samet’in vuruşunu kaleci Günay çıkardı.

ULAŞ BERABERLİĞİ YAKALADI
Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerine doğru rakip kaleye daha cesur bir şekilde gelen konuk ekip Ulaş Belediyespor Ahmet Kaya ile önemli pozisyondan yararlanamadı. Ataklarını devam ettiren konuk ekip 42.dakikada beraberlik golünü buldu. Sağ kanattan Eyüp ile gelişen atakta ceza sahası içine yapılan ortayı Rahmi uzaklaştırdı. Ceza sahası dışında topla buluşan Selçuk gelişine mükemmel bir vuruş ile skoru eşitledi. Gelen beraberlik golünün ardından karşılaşmada heyecan da arttı. Her iki takımda kalan dakikalarda galibiyet için bastırdı. İlk devrenin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol sesi çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı.
İlk devresi 1-1’lik eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresine Sitespor etkili başladı.

Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan Sitespor ataklarını sıklaştırdı. 50.dakikada sol kanattan Semih ile gelişen atakta yapılan ortayı iyi takip eden Samet’in vuruşunu kaleci Günay kontrol etti. Ataklarını devam ettiren Sitespor taraftarının desteği ile ikinci golü aradı. Karşılaşmanın 57.dakikasında sağ kanattan Mert ile gelişen atakta müsait pozisyonda topla Hilmican buluştu. Çizgiye inen Hilmican topu ceza sahası dışında müsait pozisyonda bulunan Fevzi’ye aktardı. Fevzi’nin vuruşunu ise Serdar çizgiden çıkardı.
Rakip kalede tek kale bir futbol ortaya koyan Sitespor 65.dakikada ikinci gole yine yaklaştı. Sağ kanattan Ferdi ile gelişen atakta ceza sahası dışında topla buluşan Semih’in vuruşu az farkla auta çıktı. Karşılaşmanın 70.dakikasında ise Samet’in yerine oyuna Mesut dahil oldu. 71.dakikada Mesut ile verkaça giren Emir’in vuruşu kale direğinin yanından auta çıktı. Rakibi karşısında kontra ataklar geliştiren konuk ekip Ulaş Belediyespor galibiyet golünü buldu. Sol kanattan Ahmet Can ile gelişen atakta savunma oyuncuları Hilmican ve Mesut topu sektirdi. Kaleci Rahmi ile karşı karşıya kalan Ahmet Can topu ağlara göndererek skoru 2-1 yaptı.
Rakibi karşısında tek kale bir futbol ortaya koymasına rağmen yediği şok golle mağlup duruma düşen Sitespor kalan dakikalarda taraftarının desteğini arkasına alarak beraberlik için yüklendi. 79.dakikada sol kanattan Semih ile gelişen atakta Mesut’un vuruşunu kaleci Günay son anda kornere çıkardı. Sitespor’un beraberlik için geldiği dakikalarda Ulaş Belediyespor kontra atak geliştirdi. Sol kanattan gelişen kontra atakta topla buluşan Ahmet’in vuruşu üstten auta çıktı. 84.dakikada gelişen Sitespor atağında oyuna ikinci devre giren İlkay’ın vuruşunu yine kaleci Günay çıkardı.
Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi abluka altına alan Sitespor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 90.dakikasında ulaştı. Sol kanattan gelişen atakta Semih’in ortasını iyi takip eden İlkay müthiş bir kafa vuruşu ile skoru 2-2’ye getirdi. Gelen golle birlikte Sitespor oyuncuları büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol sesi çıkmadı. Puanını 39 yapan Sitespor şampiyonluğunu ilan etti

Karşılaşmanın tamamlanmasının ardından Sitespor oyuncuları ve taraftarları orta alanda şampiyonluğu doyasıya kutladılar. Takım olarak büyük sevinç yaşadıklarını kaydeden Sitespor Başkanı Ersan Karamehmetoğlu, “Karşılaşmadan üç puan ile ayrılmak istedik. Son dakikalara mağlup girdik. Ancak oyuncularımız oyundan kopmayarak beraberlik golümüzü buldu. Bugün şampiyon olduk. Şampiyonluğumuzu kulübümüze ve taraftarlarımıza hediye ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA