Nazillili Emre, Atatürk Koşusunda İkincilik Elde Etti

Nazillili 6. sınıf öğrencisi Emre Çırak, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nce düzenlenen "Atatürk’e Koşalım" yarışması 1500 metre küçük erkekler kategorisinde il ikincisi oldu.


1200 metre küçük kızlar ve 1500 metre küçük erkekler kategorileriyle başlayan yarışmalarda küçük kızlar ve erkekler, yıldız kızlar ve erkekler ile genç kızlar ve erkekler olmak üzere toplam 6 kategoride yapılan yarışmalara 400’e yakın öğrenci katıldı.

Kategorilere göre çeşitli mesafelerde yarışan öğrencilere, polis ekibi ve ambulans eşlik ederken, yarışmayı tamamlamakta zorlanan ve bitiş çizgisinde fenalaşan öğrencilere ise sağlık görevlileri müdahale etti. Dereceye giren öğrenciler madalya ile ödüllendirilen yarışmada kategorilerinde dereceye giren sporcular Atatürk’ün Aydın’a geliş yıldönümü olan 3 Şubat 2014 Pazar günü yapılacak törende Aydın Valisi Erol Ayyıldız tarafından ödüllendirileceği belirtildi.

Eğitim ve öğretimde Türkiye’de sayılı okullar arasında olduklarını belirten Özel Aydınlık Okulları Müdürü Süleyman Diker; “Spora da öncülük ettiklerini söyledi.

Öğrencilerimiz eğitimdeki başarılarını sporda da gösteriyorlar. Öğrencimiz Emre Çırak ‘ı ve bu başarıda büyük pay sahibi olan öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.

Özel Aydınlık Okulları Beden Eğitimi Öğretmeni Ramazan Kubus da; “Sene başından itibaren atletizme hevesi olan ve başarılı olan öğrencilerimizden bir takım oluşturduk. Oluşturduğumuz takımımızla düzenli ve tertipli bir çalışma tablosu oluşturduk. Öğrencilerimizin hevesi ve başarılı çalışmaları neticesinde başarılar kazanıyoruz, başarısından dolayı Emre’yi tebrik ediyorum. İleride çok daha büyük başarılar kazanmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Özel Aydınlık Okulları öğrencisi Emre Çırak ise, “Başarımda emeği geçen başta Özel Aydınlık Okulları’na ve Beden Eğitimi Öğretmenim Ramazan Kubus’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA