Keman Sanatçısı Vanessa Mae, Soçi'de Yarışabilir

Singapur asıllı Büyük Britanyalı keman sanatçısı Vanessa Mae, Tayland adına 2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları'nda yarışabilir.

Vanessa Mae, Soçi'de düzenlenecek 2014 Kış Olimpiyat Oyunları'na katılabilmek için Taylandlı babasının soyadını aldı.
Küçük yaşlardan bu yana kayak yapan Mae, bu tutkusunu Soçi'de olimpik düzeyde yaşama şansı elde etti. 35 yaşındaki müzisyen, Vanessa Mae Vanakorn ismiyle Soçi'de Tayland adına Alp disiplini branşında mücadele edebilir.
Mae, vatandaşı olduğu Büyük Britanya'nın olimpiyatta yarışacak sporcularını Uluslararası Kayak Federasyonu'nun (FIS) düzenlediği Alp Disiplini Dünya Kupası sıralamasında ilk 30'da yer alan isimler arasından seçmesi sebebiyle Tayland adına yarışma yolunu tercih etti.
Olimpiyat kurallarına göre Alp Disiplini Dünya Kupası sıralamasında ilk 500'de sporcusu bulunmayan ülkeler, bir erkek ve bir kadın olmak üzere iki kayakçısını slalom ve büyük slalom müsabakalarında yarışmak için oyunlara gönderebiliyor.
Vanessa Vanakorn, Tayland adına Soçi'de olimpiyat deneyimi yaşamak için ikinci kriter olan olimpiyat oyunları öncesi resmi müsabakalarda yer alma şartını da Slovenya'da yarışarak tamamladı.
Slovenya'da yarışarak ikinci kriteri de yerine getiren Vanakorn'un, 2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları'na katılabileceğinin Olimpiyat Komitesi tarafından resmi olarak açıklanması bekleniyor.

Kaynak: AA