Fikret Orman Açıklaması

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman sporda şiddeti önlemeye yönelik katıldığı panelde, “Bizim taraftarımız böyledir, bizim taraftarımıza haksızlık yapılmıştır deyip ama el altından o taraftarlara biletler veren, o taraftarların deplasmanlara gitmek için imkanlar sağlayan, aynı zamanda arkadan yöneltip büyük başkan geldi hep beraber tezahürat ettirin bana diyen bir yapı var” dedi.


Anadolu Beşiktaşlılar Derneği tarafından Ankara Ramada Otel'de düzenlenen 'Sporda Şiddet ve Çözüm Yolları' konulu panele katılan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulüp yöneticilerinin ve başkanların taraftara şirin gözükebilmek için radikal cümleler kullanmadan popüler laflar kullandıklarını söyledi.

Sporda şiddetin yalnızca Türkiye’de olmadığını belirten Orman, şöyle devam etti:
“Dünyada da bunun uygulamaları olmuş ve bundan kurtulmuşlar. Ne sebeple oluyor bunlar. Öncelikle statların yetersizlikleri bir sebeptir. Yani bugünkü teknolojide bizim yeni Vodafone Arena Stadyumumuzda inanılmaz bir teknoloji uygulanacak ve artık eskisi gibi kolay olmayacak. Kamera sistemleri, stada girişler ve statta oturan insanların kimliğinin belli olması bunlar artık çözülecek duruma gelecek. Yöneticiler ve başkanlar taraftarlara şirin gözükebilmek için radikal cümleler kullanmadan popüler laflar kullanmayı, bizim taraftarımız şöyledir, bizim taraftarımız böyledir, bizim taraftarımıza haksızlık yapılmıştır deyip ama el altından o taraftarlara biletler veren, o taraftarların deplasmanlara gitmek için imkanlar sağlayan, aynı zamanda arkadan yöneltip büyük başkan geldi hep beraber tezahürat ettirin bana diyen bir yapı var. Bu işe meyil veren, bunları tetikleyen insanların ceza görmesi lazım. Şikeyle alakalı 3 Temmuz sürecinden sonra kimseyi bir şike sürecine sokabilir misiniz? Hayır. Çünkü herkes gördü ki bu işin sonucunda bir hapis var. Artık kim yönetici olursa olsun bu konularla alakalı bir aksiyon işine girmesi mümkün değil.”

"SUÇUN OLDUĞU YERDE BİR CEZANIN OLMASI LAZIM"
İnönü Stadyumu'nun yeniden yapılması ile beraber Beşiktaş’ın finansal ve gelir yapısının belli bir seviyeye oturacak olmasının bazı kitleleri rahatsız ettiğini ifade eden Orman, “Şuanda duyumlar alıyoruz. İlk maçımızdan itibaren tekrar toplumsal olaylar ortaya gelecek. Mesela son Kasımpaşa maçında Beşiktaşlı olduğunu iddia eden bir taraftar atlıyor benim oyuncuma darpta bulunuyor. Kendi takımı akın yaparken, oyuncu gol atmaya giderken ve Beşiktaş mağlup durumdayken bir başka taraftar atlayıp bunu darp yapıyor ve o taraftar bir gün sonra dışarı çıkıyor. Suçun olduğu yerde bir cezanın olması lazım. 6222’ye baktığınız zaman güzel bir kanun gibi gözükse bile bunu teşvik edenler, bilet verenler, para verenlere, bağırttıranlara suç var mı, ceza var mı? Yok. Sahaya atladı futbolcuma vurdu ceza var mı? Yok. Kime ceza var? Kulüplere ceza var. Kulüpler bu cezayı öderken bireyler cebinden ödemiyor. Beşiktaş kulübü ödüyor. Demek ki zararı kurum görüyor. Kimse populerize üzerinden devam etmesin” diye konuştu

Kaynak: İHA