Türkiye Buz Hokeyi Milli Takımı, Bosna Hersek'e Gelecek

Türkiye A Milli Buz Hokeyi Takımı, başkent Saraybosna'da 8-9 Şubat tarihlerinde Bosna Hersek ile iki özel maç yapacak.

Bosna Hersek Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Senad Zaimoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1984 Kış Olimpiyatları'nın 30| yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ''Sarajevo Ice Fest'' kapsamındaki buz hokeyi maçlarının ardından, başkentli sporseverlerin Bosna Hersek ve Türkiye arasında yapılacak iki özel maçı izleme fırsatı bulacağını söyledi.

Zetra Spor Salonu'nun buz hokeyi severlere bir kez daha keyifli anlar yaşatacağını ifade eden Zaimoviç, ''Tribünlerin tamamen dolu olacağını umuyorum. Vatandaşlarımız, Bosna Hersek'in en iyi buz hokeycilerini, Bosna Hersek A Milli Buz Hokeyi Takımı'nı canlı izleme imkanı bulacak'' dedi.

Saraybosna'nın sadece kış sezonunda faaliyet gösteren değil, yıl boyunca açık kalacak bir buz pistine ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Zaimoviç, ''Yıl boyunca kullanabileceğimiz bir piste sahip olmadıkça, uluslararası alanda gerçek anlamda başarı bekleyemeyiz. Eğer son bir ay içerisinde farklı organizasyonlarla 7 bin 500 kişilik tribünleri dört kez doldurabildiysek, vatandaşlarımızın kış sporlarını ilgisi yüksek demektir'' değerlendirmesinde bulundu.

- Favori Türkiye

Federasyon Yönetim Kurulu üyesi Adnan Mrkva da dostluk maçlarında favorinin kesinlikle Türkiye olacağını, ancak kendilerinin de pes etmeye niyetli olmadıklarını dile getirdi.
Mrkva, ''Her ne kadar bu bir dostluk maçı olsa da söz konusu milli takım olunca duygular ön plana çıkıyor. Çok iyi bir maç ve maç atmosferi olmasını bekliyoruz. Ülkemizin renkleri için savaşacağız'' dedi.

Türk Milli Takımı'nın gerek kalite gerekse uluslararası deneyim anlamında kendilerinden çok üstün olduğunu söyleyen Mrkva, ''Ancak bu, hemen pes edeceğimiz anlamına gelmiyor. Galibiyet sözü vermiyoruz, ancak mücadele sözü veriyoruz. Son dakikaya kadar pes etmeyeceğiz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA