Mersin’de Sporculara Doping Eğitimi

İçel Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezi’ne kayıtlı atletizm ve güreş sporcularına, Spor Genel Müdürlüğü’nün projesi kapsamında uzmanlar eşliğinde doping eğitimi veriliyor.


Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, son dönemde Türkiye’de giderek artan dopingli sporcu sorununu çözmek için düğmeye basan Spor Genel Müdürlüğü, dopingin önüne geçmek ve sporcuları bilinçlendirmek amacıyla bir proje hazırladı. “Dopingle Mücadele Bilinçlendirme Eğitimi ve Etkinliği” projesi kapsamında Spor Genel Müdürlüğü Sağlık Daire Başkanlığı tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezi’ne kayıtlı 13-17 yaş aralığındaki atletizm ve güreş sporcularına uzmanlar eşliğinde doping eğitimi veriliyor. Dr. Sedef Güzel, Diyetisyen Ebru Arslanoğlu, Fizyoterapist Doç. Dr. Necmiye Ün Yıldırım, Kimyager Belma Haner ve Proje Koordinatörü Ufuk Apur tarafından verilecek eğitim 4 hafta sürecek. Eğitimlere önümüzdeki günlerde milli halterci Halil Mutlu ile Dünya Şampiyonu güreşçi Rıza Kayaalp da katılacak.

Eğitim programını veren uzmanlar, doping eğitiminin amacının sporcu eğitim merkezindeki sporcuları bilinçlendirilerek, doping içeren zararlı maddelerden uzaklaştırmak, dopingden uzak durmalarını ve sağlıklı spor yapmalarını sağlayarak başarılı sporcuların yetiştirilmesine katkı sağlamak olduğunu belirttiler.

Kaynak: İHA