Aydınspor 1923’ün Kongresi Yapıldı

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923’ün Dernek Kongresi yapıldı.

Kongreye, kulüp başkanı Süha Bayırlı, eski başkanlardan İlhan Günendi, kulüp yöneticileri, taraftarlar ve üyeler katıldı.

Toplantının divan başkanlığı eski kulüp başkanı İlhan Günendi yaptı.
Kongrenin gündemindeki 4.madde hakkında kulüp başkanı Süha Bayırlı cevar verdi. 4.maddede, “Futbol şubesinin tüm aktif ve pasifiyle birlikte şirkete devrine, derneğin de futbol şubesinin borçlarından iki yıl süreyle sorumluluğunun devam etmesine ve şirketle devir sözleşmesi yapılması hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesine dair karar alınmasına” ifadeleri yer aldı.

KONGRE SEBEBİ
Üyelerden gelen soruları cevaplayan Aydınspor 1923 Başkanı Süha Bayırlı, “Burada hisse satışı yoktur. Şirketin kurulma amacı kulübün önümüzdeki yıllarda bir adım atması ve ayakta kalmasına yöneliktir. Federasyona Sportif A.Ş olmak için federasyona başvurduk. Federasyonda başvuru için tüzüğümüzdeki 3 maddenin değişmesini istedi. Bundan dolayı kongre yaptık”dedi.

AYDINSPOR’UN ÜSTÜNE MAL YOK
Sportif A.Ş’yi hisseye açmayacaklarını belirten Bayırlı, üyelerin hisse hakkının olmadığını, kimseyi hissedar yapmayacaklarını söyledi.

Bayırlı, “Biz sadece Sportif A.Ş’nin gelirlerini artırmak için çalışıyoruz. Çekilen sıkıntıları biliyoruz ve yaşıyoruz. Bizler bu kulüpte misafiriz. Bundan sonraki dönemde kulübün önünü açmak adına böyle bir değişiklik yapmak zorundayız.Şirketi kurduktan sonra takımımızı üst seviyelere taşıyacağız. Aydınspor 1923’ün üzerine bir tane bile kayıtlı malı yok. Yörük Ali Efe tesisi Belediye’ye ait. Biz bu kulübü satmayı düşünmüyoruz”ifadelerini kullandı.

Kongrede Aydınspor 1923’ün tüzük değişikliği gerçekleştirilirken, tüzük değişikliğinin TFF’ye gönderileceği belirtildi. Aydınspor 1923’ün adının ileride Aydınspor 1923 A.Ş olacağı belirtildi.

SPORTİF DURUM
Aydınspor 1923’ün sezon başında yanlış teknik heyetle yola çıktığını ifade eden Kulüp Başkanı Süha Bayırlı sözlerini şöyle tamamladı: “Yanlış hocalarla iş yapmışız. Maddi olarak bize büyük yara açtı. Biz de yollarımızı ayırdık. Takımımızı daha ileriye taşımayı amaçlıyoruz. Bu tabloyu içimize sindiremedik. Birlik-beraberlik içinde olmamız lazım. Kulübün dışında olan bazı kesim bize yükleniyor, bazı kesim de takıma sahip çıkıyor. Bu takımın birlik-beraberliğe ihtiyacı var. Son 5 lig maçımıza bakın. Temennim,ikinci yarıda üst sıralara tırmanmak”

Kaynak: İHA