Valilikten Amatör Kulüplere Malzeme Yardımı

Valilik, Diyarbakır'daki 30 amatör kulübe spor malzemesi yardımında bulundu.

Ziya Gökalp Spor Salonunda düzenlenen törene Vali Mustafa Cahit Kıraç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdullatif Umut, Amatör Spor Kulüpleri Şube Başkanı Remzi Dayan, spor taban birlikleri yöneticileri, kulüp temsilcileri, antrenörler ve sporcular katıldı.

Vali Kıraç, törende yaptığı konuşmada, en değerli kaynaklarının insan olduğunu belirterek, "2013 yıllında 200 bin liralık bir kaynağı spor kulüplerine ayırmıştık, bu kaynağın birinci bölümünü geçtiğimiz yıl 40 kulübümüze aktardık. O gün malzeme alamayan spor kulüplerimize bugün dağıtmak için toplandık" dedi.

Başta Diyarbakır olmak üzere bölge sporuna büyük katkı sunacağına inandıkları yeni stadın temelini yakında atacaklarını kaydeden Vali Kıraç, şöyle konuştu:
"Yeni Diyarbakır Stadı'nın ihalesi çok yakında yapılacaktır. 33 bin seyirci kapasiteli stadın temelini çok yakında atacağız. Bu stat bir spor kompleksi olarak Diyarbakır'ın ihtiyacını karşılayacaktır. Antrenman sahaları, tenis kortları, açık ve kapalı yüzme havuzlarının içinde olacağı kompleks Talay Tepe'de yapılacak. Önümüzdeki dönemlerde gençlerimizin spor yapmalarına imkan sunmak için semt sahalarına da ağırlık vereceğiz. Biz genci ve spor yapanı çok olan bir iliz. Dolayısıyla hem altyapı tesislerine çok önem vereceğiz hem de buradan istifade eden çocukların malzemelerini temin edeceğiz."
Törende Selahattin Eyyübi ve Ziya Gökalp Kız Öğrenci yurtları ile Mehmet Akif Ersoy Erkek Yurdunda kalan öğrencilere 100 adet satranç takımı dağıtıldı.

Kaynak: AA