Ege Kupası 20 Ocak'ta Manisa'da Başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu yıl 15.'si düzenlenecek Mercedes-Benz Ege Kupası maçlarına Manisa ev sahipliği yapıyor.


20-25 Ocak 2014 tarihleri arasında Manisa ve ilçelerinde yapılacak olan 2014 Mercedes-Benz Ege Kupası maçları öncesi Saruhan Otel'de düzenlenen basın toplantısına, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, U16 Milli Takım Teknik Direktörü Hakan Tecimer ve U16 Milli Takımı Kaptanı Kadir Kaan Özdemir katıldı.

Türkiye U16 Milli Takım'ının yanı sıra Azerbaycan, Ukrayna, Yunanistan, ABD, Fransa, İskoçya ve Norveç Milli takımları da düzenlenecek turnuvaya katılacak. Türkiye Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in bu turnuvaya sıcak baktığını belirten Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurulu Başkanı Arif Koşar turnuvanın 1 hafta süreceğini söyledi.

Maçlara ilginin çok olması gerektiğini ifade eden Koşar, "İnşallah Manisalılar da bu formatta iyi ev sahipliği yapar. Gelen misafirlerimizi çok iyi ağırlamaları gerekmektedir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta Manisa Türkiye gündeminde farklı bir yerde bulunacak" dedi.

Turnuvayı en iyi şekilde tamamlamak istediklerini belirten U16 Milli Takım Teknik Direktörü Hakan Tecimer, Ege Kupası'nın her sene düzenlendiğine ve turnuvaya ilgilinin çok fazla olduğuna değinerek, "Son 2 senede çok çekişmeli, çok mücadeleci maçlar oldu. Tabi ki burada bizim için en önemlisi oyuncuların performansıdır. Sonucu ikinci planda düşünerek oyuncularımızın performansı bizim için çok önemlidir. İlk maçı Ukrayna ile oynayacağız" ifadelerini kullandı.

U16 Milli Takımı Kaptanı Kadir Kaan Özdemir ise turnuvalara çok iyi bir şekilde hazırlandıklarını, takım olarak maçlarda kendilerini en iyi şekilde göstereceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA