Aziz Yıldırım yakalanıp cezaevine mi konacak?

Yargıtay'ın Aziz Yıldırım'ın 6 yıl 3 aylık cezasını onaması gündeme bomba gibi düştü. Kararın ardından Avukat Ramazan Dinç Beyaz Futbol'a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, futbolda Şike Davası'nda Aziz Yıldırım'a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezalarını onadı.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, futbolda şike davasında, eski Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı ve eski Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun şike yaptıklarının sabit olduğunu ancak sanıklara verilen hapis cezalarının ertelenip ertelenmeyeceğinin tartışılması gerekirken, bu durum göz önünde bulundurulmadan karar verilmesini bozma nedeni saydı.

Yıldırım, İnfaz Kanunu ve yargılama sırasında Metris'te 1 yıl hapis yatması nedeniyle 30 ay daha hapis yatacak.

Verilen cezanın ardından gözler Aziz Yıldırım'a çevrildi. Aziz Yıldırım temyize gidebilir mi? Aziz Yıldırım kalan hapis cezasını ne zaman çekecek?


Kararın ardıdan Beyaz Futbol, Ertem Şener'in modaretörlüğünde özel bir yayın gerçekleştirdi.

Beyaz Tv ekranlarında yayınlanan programa Avukat Ramazan Dinç telefon bağlantısıylAziz Yıldırıma katıldı ve Aziz Yıldırım hakkında verilen kararı değerlendirdi.

Avukat Ramazan Dinç konuyla ilgili ' Yargıtay'ın verdiği karar son karardır. Aziz Yıldırım'ın cezasının onaylanmasının ardından kalan cezası kalmışsa bu infaz edilir. Yargıtay'ın verdiği karalar çok fazla bir değişime uğramıyor' dedi.

AZİZ YILDIRIM KAÇ YIL HAPİS YATACAK


Avukat Dinç, Aziz Yıldırım'ın örgüt kurmak suçundan 2 yıl 6 ay, şike ve teşvik suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası alması ile ilgili ise “ Örgüt suçlamalarıyla ilgili infaz hükümleri aldığınız cezanın 4'te 3'ü kadarıyla hapis yatarsınız, şike ile ilgili ise aldığınız cezanın 3'te 2'si kadar yatarsınız. Son yargı paketinde bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme ile cezasının infazı 1 yıl ve altı olanlar için denetimli serbestlik uygulanıyor. Şayet bu da uygulanırsa Aziz Yıldırım'ın cezası bir yıl daha düşür ve 2 yıl 2 ay ile 2 yıl 6 ay arasında bir hapis cezası kalır” diye konuştu.

KARAR BOZULURSA NE OLACAK?

Yargıtay'ın verdiği kararın bozulması durumunda bile Aziz Yıldırım hapis yatacak mı sorusuna Avukat Dinç, “ Yargıtay'ın verdiği kararın ardından infaz hükümleri devreye giriyor. Dosya Yargıtay tarafından önce mahkemeye ardından da savcılığa gönderilir. Savcılıkta Aziz Yıldırım'a gelin teslim olup cezaevine giren tebliğ gönderir. Bu tarz başvurular kararın infazını durdurmaz” şeklinde yanıt verdi.