Yolbulan Açıklaması

Kardemir Karabükspor Kulübü Başkanı Mustafa Yolbulan, Musa Çağıran transferiyle takıma çok önemli bir oyuncu kazandırdıklarını söyledi.


Başkan Yolbulan, genç oyuncunun henüz 23 yaşında olmasına rağmen ciddi sayılabilecek bir süper lig tecrübesi olduğunu söyleyerek, "Özellikle Hakan Özmert sakatlığından sonra merkezde oynayabilecek orta saha oyuncusunda sıkıntımız vardı. Musa transferiyle, hocamızın alternatiflerini çoğalttığımız gibi yerli oyuncu havuzumuzu da güçlendirmiş olduk. Umarım uzun yıllar Karabükspor'a hizmet edecek kaliteli bir oyuncu kazandık diye düşünüyorum.

"MUSA'NIN HEDEFİ A MİLLİ TAKIM"
Takımdaki diğer Milli futbolcular gibi Musa'nın da hedefinin Milli Takım olduğunu belirten Yolbulan, "Musa, A Milli Takım hedefi olan bir oyuncu. Biz de kendisini motive etmek amacıyla sözleşmesine Milli takıma seçilme bonusu koyduk. Ahmet İlhan ve İshak'tan sonra inşallah Musa da bizi Milli formayla gururlandıran futbolcularımız arasına katılır" dedi.

"LUA LUA ÇOK DEĞERLİ BİR OYUNCU"
Lualua'nun ile ilgili olarak Çaykur Rizespor'la anlaştıklarını kaydeden Yolbulan, "Lualua çok değerli bir oyuncu. Kulübümüze de ciddi katkıları oldu. Bu seneye form anlamında iyi başlayamamasına ek olarak hocamızın daha sert, hızlı, agresif bir taktik anlayışı geliştirmesi nedeniyle forma şansı bulmakta zorlanmaya başlamıştı. Ayrıca takımı gençleştirmek, 25-26 yaşını geçmemiş, başarıya aç bir futbolcu kadrosuyla yola devam etme arzusu ile Rizespor'un talebi de birleşince bu ayrılık kaçınılmaz oldu. Kendisine bundan sonraki yaşantısında başarı ve mutluluklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"BAŞARIYA AÇ OYUNCULARDAN OLUŞAN BİR TAKIM OLMAK İSTİYORUZ"
Uzun zamandır takip ettikleri bazı genç oyuncular olduğunu da değinen başkan Mustafa Yolbulan, şöyle devam etti:
"Murat Akça ve Jones Carioca transferleri zaten daha önceden planlanmış, mevcut kadroya alternatif olarak düşünülmüş isimlerdi. Özmert ve Akpala'nın sakatlıkları da, Eneramo ve Musa hamlelerini kaçınılmaz kıldı. Uzun zamandır takip ettiğimiz bazı çok genç oyuncular var. Eğer anlaşabilirsek bu tip bir takviye daha yapmamız söz konusu olabilir. Kesinleşmiş bir şey yok, ilgili arkadaşlarımız çalışıyorlar. Tüm arzumuz Karabüklülerin gururla izleyeceği hırslı, mücadeleci, maçı bırakmayan bir takım oluşturmak. Attığımız her adım takımımızı bir tık daha ileri taşıyabilecek işler yapmak içindir. Futbol hayatlarının sonuna gelmiş değil, tam tersine başında olan başarıya aç, Tolunay hocanın ellerinde kendisini geliştirmek isteyen genç oyunculardan oluşan bir takımımız olsun istiyoruz. Tabi ki aralarında Waterman gibi, İlhan gibi tecrübeli birkaç oyuncu olacaktır, olmak zorundadır zaten."

"KARABÜKSPOR'A YAKIŞAN BİR TESİSİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ"
Yolbulan, ara transfer döneminin en önemli hamlelerinin ise kulübe tahsisi sağlanan Hamzalar'daki arsa olduğunu ifade ederek, "Futbolcular, hocalar, yönetimler gelip geçer. Aslolan kulüptür. Kulübümüzün nihayet kendisine tahsis edilmiş dikili bir ağacı olmuştur. Bu tahsiste emeği geçen başta Mehmet Ali Şahin bey olmak üzere Osman Kahveci'ye, valimiz İzzettin Küçük'e, belediye başkanımız Rafet Vergili'ye, tüm siyasi ve bürokratik kadrolarımıza ve işi adım adım takip eden ve bu uğurda ciddi çaba harcayan asbaşkanımız Ahmet Gölbek abimize çok teşekkür ediyorum. Şimdi bizlere düşen Kardemir Karabükspor markasına yakışan bir tesisi hayata geçirmek olacaktır" dedi.

Kaynak: İHA