Boks Maçına Satranç İle Hazırlanıyor

Stuttgart'ta 25 Ocak tarihinde dünya şampiyonluk maçına çıkacak olan yarı ağır sıklet boksörümüz Fırat Arslan, bu büyük müsabaka için ağır antrenmanlarından arta kalan saatlerde satranç oynayarak hazırlanıyor.


Boksun sadece bir yumruklaşma olmadığının altını çizen başarılı başarılı boksör, "Boks sporu aynı zamanda büyük bir strateji sporudur. Nerede hangi hamleyi yapacağınızı iyi bilmeniz ve hesaplamanız gerekiyor. Bazen saniyelik bir strateji hatası sizin nakavt olmanıza ve maçı kaybetmenize yol açabiliyor. Bu yüzden satrancı antrenmanlarımız arasına aldık. Konsantrasyonumuzu güçlendirmek, beyin fonksiyonlarımızı geliştirmek ve hücum ile savunma mekanizmalarımızı gözden geçirmek amacıyla bu oyunu uygun bulduk" şeklinde konuştu.

Sporcumuzun antrenörü Dieter Witmann ve kondüsyon antrenörü Ted Lackner satranç maçlarında da Fırat'ın mükemmel bir performans sergilediklerini belittiler.

RAKİP BASKI ALTINDA
Fırat Arslan'ın basın danışmanı Vedat Alyaz, yaptığı açıklamada; rakibin televizyon şirketi ve bağlı olduğu kulüp tarafından baskı altına alınarak, bu maçı alması için sözleşme şartlarını öne sürdüklerini belirterek, "Rakip Marco Huck’un kulübü Sauerland boksörüyle yapacağı sözleşmeyi bu maçın ardından imzalayacağını açıklayarak, baskı altına almış durumda. Ayrıca televizyon şirketi de yeni bir sözleşme yapmak için bu maçı beklediğini açıklaması bu müsabakayı çok daha ateşli hale getirmiş bulunuyor" dedi.

Vedat Alayz, Fırat Arslan’ın daha önce Huck’u yendiğini ancak çeşitli oyunlarla kemerin verilmediğini belirterek, bu durumun boksörümüzü daha da hırslandırdığını ve bu maçı almak için daha yoğun antrenman yaptığını söyledi.

Alyaz, "Fırat şu anda formunun zirvesinde ve bu maçı alacaktır" dedi.

Kaynak: İHA