Beko Basketbol Ligi

Torku Konya Selçuk Üniversitesi Kulüp Başkanı Yunus Derebağ, Beko Basketbol Ligi'nde hak ettikleri yerde olmadıklarını söyledi.


Beko Basketbol Ligi'ne iyi bir başlangıç yaptıktan sonra, ilerleyen haftalarda takımın fikstür şanssızlığını kıramadığını ve yaşanılan sakatlıkların üzücü olduğunu kaydeden Derebağ, "Son oynadığımız Anadolu Efes maçından galibiyetle ayrılarak, gerçek gücümüzü gösterdik" dedi.

"OYUNCULARIMIZ DAHA İYİ KONSANTRE OLMAYA BAŞLADI"
Derebağ, takımın ilk yarı performansını değerlendirerek, şöyle konuştu:
"Sonraki haftalarda takımımızda gerek sakatlıklar gerekse savunma zafiyeti nedeniyle bir düşüş yaşandı. İstemediğimiz sonuçlar aldık. Ancak son haftalarda takımdaki bütünlüğün sağlanarak ne kadar güçlü bir takım olduğumuzu gösterdik. Özellikle savunma zafiyetimizi önemli ölçüde ortadan kaldırdığımızı düşünüyorum. Oyuncularımız kendilerini daha iyi maça vermeye, daha iyi konsantre olmaya başladı.

Son hafta oynanan ve 76-72 kazandığımız Anadolu Efes mücadelesinde bunu hep birlikte gördük. Bu galibiyet uzun bir aradan sonra doğrusunu söylemek gerekirse takımı ayağa kaldıracak ve ikinci yarı için mükemmel bir dönem geçireceğinin işaretçisi oldu. Bu maçta son derece iyi bir performans ortaya koyan sporcularımızı, başantrenör Aziz Bekir başta olmak üzere teknik heyetimizi, görevlerini başarıyla yerine getiren yönetim kurulumuzu yürekten kutluyorum."

"BEKO BASKETBOL LİGİ'NDE MÜCADELE EDEN TEK ÜNİVERSİTE TAKIMIYIZ"
İçeride oynanılan maçlar boyunca takımı yalnız bırakmayan taraftara da teşekkür eden Derebağ, "Beko Basketbol Ligi'nde mücadele eden tek üniversite takımıyız. Mücadelemizi Konya'ya ve Selçuk Üniversitesi'ne yakışır şekilde sürdüreceğiz. Her zaman söylediğim gibi bu seneki hedefimiz ligde kalmak. Daha sonrasını şimdiden konuşmak doğru olmaz. Takımımız son hafta kazandığı bu havayı ikinci yarıda da sürdüreceğini ve amacımıza ulaşacağımızı umuyorum" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA