Yanal, Emenike için öyle bir şey dedi ki

Fenerbahçe idmanlarında Emenike için Ersun Yanal'ın yaptığı yorumlar ortaya çıktı: "Güldür güldür bir Emenike geliyor"

Fenerbahçe kulübüne yakınlığı ile bilinen Alaattin Metin, takım içinden gelişmeleri yazmaya devam ediyor. Metin son olarak, Nijeryalı'nın Yeşil Dev'e benzetilen karakterini yazdı...

"Antalya kampında F.Bahçe’nin antrenmanlarını izliyorum. Emmanuel Emenike hemen göze batıyor. İdmanlarda müthiş bir Emenike var. İnanılmaz süratli. Çok istekli. Ama anormal derecede duygusal bir yapıya sahip. İçine kapanık. Gazetecilerle bile konuşamıyor. Fiziği ile iç dünyası tam tersi, iki dünyası çok farklı. Hani çocukların sevgilisi olan çizgi film kahramanı Yeşil Dev Shrek gibi. Fizik yapısı ürkütücü ama yufka yürekli. Ersun Yanal’ın en çok beğendiği oyuncular arasında.

SAHADA KİMSE YIKAMIYOR! TANK GİBİ

Antrenman sırasında Emenike’yi gösterip “Çok farklı” deyince Ersun Hoca’dan anında itiraz geliyor: “Siz onu asıl ikinci yarıda görün.” Tank gibi. Bruno Alves, Egemen Korkmaz gibi fiziği güçlü defans oyuncuları çift kale sırasında şiddetlice çarpıyordu ama Emenike yıkılmıyordu. Bu tabloyu saha kenarından keyifle izleyen Ersun Yanal, “Müthiş bir Emenike geliyor. Güldür güldür bir Emenike geliyor. Çok farklı bir Emenike izleyeceğiz” dedi. O an gözümün önüne İstanbul Emniyeti’nde yaşanan bir sahne geldi.

SUÇU YOK ÇOCUĞU BIRAKIN BENİ ALIN

Başkan Aziz Yıldırım, 3 Temmuz sürecinde gözaltına alındığında Emenike’yi içeride görüyor, sahip çıkıyor. Yıldırım, “Beni alın, çocuğu bırakın. Bunun suçu yok” diyor. Emenike o günden itibaren Başkan’a büyük bir sevgi ile bağlanıyor. Kaderin cilvesine bak. Kimsenin adını bilmediği hatta telefon kontörü karşılığı transfer edilen bir futbolcuyken, F.Bahçe’de oynayacak seviyeye yükselmiş ancak bir anda kendisini Yabancılar Şube’de bulmuştu. Emenike’nin F.Bahçe macerası, menajeri Erdem Konyar’ın Nijerya’daki tüm kulüplere attığı “İyi oyuncu varsa Türkiye’ye götüreyim” maili ile başladı. Emenike’yi tavsiye ettiler. Emenike’yi İstanbul’a getirdi ama olmadı.

YENİ PELE BULDUK HOCAM

G.Birliği’ne götürdü, kabul edilmedi. A.Gücü beğenmedi; Hikmet Karaman “Hayır istemem” dedi. Karabük’e gitti. Telefon kontörü karşılığında alıp genç takıma idmana götürdüler. Karabük Genç Takımı’nın hocası, Emenike’nin antrenmandaki performansını görünce Yücel İldiz’e koşup, “Yeni Pele bulduk” diye müjde verdi. Yücel İldiz bir bakıyor süper oyuncu. Direkt oynatıyor. Emenike’ye 300 bin euro veriliyor, Karabük sözleşme imzalıyor. Sonra malum süreç, F.Bahçe’ye transferi ve 3 Temmuz."