Vali Küçük Stadyumda İnceleme Yaptı

Karabük Valisi İzzettin Küçük, modernizasyon çalışmalarında sona gelinen Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'nda incelemelerde bulunarak şeref ve kapalı tribünün Trabzonspor maçında seyirciye açılacağını söyledi.


Vali Küçük, beraberinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin ile birlikte stat inşaatında incelemelerde bulundu

Kardemir Karabükspor’un da maçlarını oynadığı Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumu'ndaki modernizasyon çalışmalarında sona gelindi. Stadyumda incelemelerde bulunan Vali İzzettin Küçük, müteahhit firma yetkilisinden son durum ile ilgili bilgiler aldı. Vali Küçük, çalışmaların biraz daha hızlandırılarak en kısa sürede bitirilmesini istedi.

Küçük, gezi sonrası İHA’ya yaptığı açıklamada, protokol ve kapalı tribünün Trabzonspor maçında açılacağını söyledi.

Karabük Valisi Küçük, müteahhit firmanın 2 Şubat'ı gösterdiğini belirterek, "Ama ben Trabzonspor maçında buraya mutlaka seyirci alacağımızı düşünüyorum. Yani 17- 18 Şubat tarihinde oraya seyirci alacağımıza kuvvetle inanıyorum. İnceledim, gördüm bir şey kalmamış. Tünel çalışması kalmış. İç tesisat tamamen döşenmiş. Ben buranın Trabzonspor maçında kuvvetle açılacağı inancındayım" dedi.

KARDEMİR KARABÜKSPOR ARAZİSİ İÇİN TAHSİSİ TAMAMLADI
Vali İzzettin Küçük, Karabükspor’un ısrarla üzerinde durduğu Aşağı Kızılcaören köyünde Hazineye ait 103 bin dönüm arazinin tahsisinin onaylandığını ifade ederek, "Bu köyümüzde 103 dönümlük hazine arazisi vardı. Biz bunun Başbakanlık’tan ve Maliye Bakanlığı'ndan tahsisini istedik. Maliye Bakanlığımıza buranın gerekçeli olarak tahsisi noktasında yazışmalarımızı yaptık. Karabükspor’un altyapı tesislerinin yapılması için bir yere ihtiyacımız olduğunu ve mevcut yerin burası olduğu yönünde yazışmalarımıza başladık. Nihayetinde Başbakanlığımız ve Bakanlığımız yer tahsisini onaylayarak, Spor Genel Müdürlüğü'ne yapıldı. Bundan sonraki süreçte Gençlik ve Spor il Müdürlüğü ile Karabükspor arasında kullanım hakkı ve işletim noktasında protokol yapılacak. Karabükspor arzuladığı tesisleri buraya yapacaktır. Bu Karabükspor için önemli. Altyapı olarak güçlü olmak durumundayız. Bu ligde yıllar boyunca iddialı olmamız buna bağlıdır. Altyapıda güçlü çıkamazsak, diğer Anadolu takımları gibi bir iki sene ligde durup daha sonra düşeriz. Bunun en büyük nedeni ise dışa bağımlı olmaları. Sürekli, futbolcu almak zorunluluğunda oluyorlar. Onun için altyapımızın güçlü olması gerekli. Bu bizim için önemli bir adımdır. İnşallah Karabükspor da burada gerekli çalışmaları yapacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA