Tff Profesyonel Kurul, Spor Toto 2. ve 3. Lig Başkanları İle Bir Araya Geldi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Kurul, yeni yılda ilk toplantısını bugün İzmir Swissotel Grand Efes'te Spor Toto 2. Lig ve 3. Lig kulüplerinin başkanları ve yöneticileriyle gerçekleştirdi.


Toplantıya TFF 1. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ufuk Özerten, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı, PFDK Başkanı Halit Fahri Gültekin, Tahkim Kurulu Başkanı Engin Tuzcuoğlu, Temsilciler Kurulu Başkanı Fatih Tanfer, Kulüp Lisans Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Naim Demirel ile kulüp başkan ve yetkilileri katıldı.

TFF yönetim kurulu üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Milli Takımlar Teknik direktörü Fatih Terim’in 7 yıllık imza atmasının bir sebebini olduğunu belirterek, "En alt liglerden başlayan ve yukarıya kadar bu imalathanelerin, bu fabrikaların düzgün kurulmasının, bir olgunun içine yerleştirilmesinin gerekliliği için 7 yıldı. İnsanlar bunu farklı algıladı belki ama dünyanın başarıya ulaşmış toplumlarını, başarıya ulaşmış federasyonlarını incelediğiniz zaman, buradan çıkan neticelere baktığınız zaman 10 yıllık, 15 yıllık teknik direktörlerin verdiği belli ölçüdeki fedakarlıklarla bu noktalara gelmiş olduğunu anlıyoruz” dedi.

Arif Koşar, 2. lig ve 3. lig takımlarının da milli takım antrenörleri tarafından izleneceğini sözlerine ekledi.

TFF 1. Başkanvekili ve İcra Kurulu Üyesi Ufuk Özerten ise kulüpler için para kazanma yolunun futbolcu yetiştirip, satmak olduğunu belirtti.

Kaynak: İHA