İtalya'dan Futbol

Hollandalı eski milli futbolcu Clarence Seedorf, teknik direktörlük kariyerine başlayacağı AC Milan'ın başına geçmek için Milano'ya geldi.

AC Milan'ın sahibi Silvio Berlusconi'nin girişimiyle futbolculuk kariyerine bir nokta koyan ve 2002 ile 2012 arasında 10 yıl boyunca formasını AC Milan'ın teknik direktörü olmaya hazırlanan Hollandalı futbol adamı, akşam saatlerinde Milano'ya ulaştı.
Milano Linate Havaalanı&nda bir grup taraftarın karşıladığı Seedorf, buradan doğruca İtalya Kupası'nda Spezia'ya karşı çeyrek finale çıkma mücadelesi veren takımını izlemeye gitti.
Havaalanında kısa bir açıklama yapan Seedorf, "Milan'ı yukarılara taşımamız için yapmamız gereken çok şey var. Çok mutluyum. Başkan Berlusconi, 2 yıl önce her şeyi öngörmüştü" dedi.

Stada gelişinde yaptığı açıklamada ise Clarence Seedorf, "Şu anda büyük bir heyecan ve görev duygusu içindeyim. Milan'ı 2012 Mayıs'ında bıraktım. Şimdi benim işim farklı bir şekilde yeniden başlayacak. Buraya geri döndüm denilemez çünkü hiçbir zaman gitmedim" ifadesini kullandı.
Seedorf'un yarın kendisini Milan'ın başına geçirecek olan sözleşmeye imza atması bekleniyor.
Bu arada, kırmızı-siyahlı takım, Spezia'yı 3-1 yenerek, adını son sekiz takım arasına yazdırdı.
AC Milan, kupanın çeyrek finalinde 22 Ocak'ta Udinese ile karşılaşacak.
Kırmızı-siyahlı kulüp, geçen hafta sonu ligde Sassuolo'ya karşı aldığı 4-3'lük ağır yenilginin ardından teknik direktör Massimiliano Allegri'nin görevine son vermişti.

Kaynak: AA