Engelleri, Sporda Da Bileklerini Bükemedi

"Engelimiz Bileğimizi Bükemez Projesi" kapsamında 15-29 yaş grubundaki 40 engelli, bilek güreşinden atletizm ve haltere kadar yetenekleri doğrultusunda yarışmalara hazırlanıyor.

Vadi Spor Kulübünce hazırlanan ve "Gençlik ve Spor Bakanlığınca" kabul edildiği belirtilen proje kapsamında, evlerinden araçlarla alınan engelliler, spor salonunda yeteneklerine göre eğitim alıyor.
Kondisyon hareketleriyle hazırlıklara başlayan 40 engelli, bilek güreşi, atletizm ve halter gibi spor dallarına yetenekleri doğrultusunda yönlendirilerek sosyalleşmeleri ve öz güvenlerinin artırılması amaçlanıyor.
Projenin uygulayıcısı Vadi Spor Kulübü Başantrenörü Selahattin Çöpten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin sporla sosyalleşmesine katkıda bulunmak amacıyla projeyi hazırladıklarını söyledi.

Engellilere destek olmaya önem verdiklerini ifade eden Çöpten, "Engelli gençlerin spora teşvik edilmesiyle sosyal yaşantıları tamamen değişecektir. Spor yapmaları kendi vücutlarını daha iyi tanımalarını ve güvenlerinin artmasını sağlayacaktır. Her engellinin yapacağı bir iş ya da spor vardır. Önemli olan kendilerini yetiştirmeleri. Biz kulüp olarak ve bakanlık desteğiyle bu imkanı sağlıyoruz'' diye konuştu.

Çöpten, Çankırı'da 2005'ten itibaren engellilere yönelik projeler ürettiklerini belirterek, spor eğitiminin doktor kontrolünde verildiğini, ilk başta projeye karşı çıkan bazı ailelerin çocuklarındaki gelişimi gördükçe en büyük destekçileri olduğunu dile getirdi.
- "Yarışmalara hazırlanıyorlar"
Antrenör Enes Arslan da evlerinden araçlarla alınarak haftanın 3 günü spor salonuna getirilen engellilere öncelikle bir saat kondisyon ağırlıklı antrenman yaptırdıklarını anlattı.
Engellileri, engel durumuna göre çalıştırdıklarını vurgulayan Arslan, şunları kaydetti:
"Bilek güreşi, halter ve atletizm gibi birçok dalda yetenekli olanları yarışmalara hazırlıyoruz. Engelli sporcular bu projeye uyum sağladı. Geçen aylarda Kırıkkale'de düzenlenen Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda takım halinde ikinci olduk. Şimdilik çalışmalar gayet güzel gidiyor, ailelerin bakış açısı da olumlu. Engellileri topluma kazandırıyoruz."

Kaynak: AA