10. Uluslararası Problem Çözme Etkinliği İzmir’de

Uluslararası Problem Çözme Etkinliği bu yıl Türkiye’de ilk kez Konak Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Atatürk Lisesi yemekhane salonunda 26 Ocak Pazar günü düzenlenecek olan yarışmaya başvurular, konak@konak.bel.tr’den veya 0232 4443566 nolu telefondan yaptırılabilecek.
Konak Belediyesi satranç sporunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. WWCC (World Federation of Chess Composition) düzenlediği 10. Uluslararası Problem Çözme Etkinliği bu yıl Türkiye’de ilk kez Konak Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Yarışma tüm dünyada WFCC’ye üye olan 30 ülke ve 36 merkezde aynı gün ve saatte başlayıp sonlanacak. İzmir’deki etkinlik İzmir Atatürk Lisesi’nde sabah saat 11.00’de başlayacak, akşam 19.00’da ödül töreniyle son bulacak.

150 yarışmacının katılımıyla gerçekleşecek organizasyon 2 etaptan oluşacak. Her etap iki saat sürecek. 1. etapta yarışmacılara satranç takımları ve 6 sorudan(?2, ?3, çok hamlede mat, etüt, yardımlı mat, kendini mat) oluşan soru kağıtları dağıtılacak. Bir saatlik aradan sonra 2. etap yine iki saat sürecek. Yarışma satranç takımları yanında 6 sorudan oluşan soru kağıtları çözümlenerek son bulacak. Sorular tüm katılımcı ülkelerin sorularıyla aynı olacak. Yarışma bir saatlik bir değerlendirmenin ardından ödül töreniyle son bulacak.

Uluslararası Problem Çözme Etkinliği’nin Türkiye ayağının organizasyonunu üstlenen Satranç Antrenörü Umut Kaan Sayman 26 Ocak’ta yapılacak olan yarışmaya tüm satranç severleri davet etti. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan satrancın sadece bir spor dalı olmadığını belirterek kişilerin zekasını geliştirebilecekleri bir etkinlik olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Tartan, “6. Yüzyılda Hindistan’da ortaya çıkan oyun bugün dünyanın en seçkin sporları arasında kabul edilmektedir. Bu yıl bir ilke imza atarak dünyanın çeşitli noktalarında aynı anda satrançta ‘Uluslararası Problem Çözme Etkinliği’ düzenledik. Tüm yarışmacılara şimdiden başarılar dilerim” diye konuştu.

Başkan Tartan konak@konak.bel.tr adresine yapılacak olan ilk 150 başvurunun değerlendirmeye alınacağını vurgulayarak ilgililerin ayrıntılı bilgi için 0232 4443566 nolu telefonu arayabileceğini söyledi.

Kaynak: İHA