Yılın futbolcusu Cristiano Ronaldo

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo ve Franck Ribery'nin aday olduğu 2013 FIFA Balon D'or (Altın Top) ödülünün sahibi belli oldu. FİFA yılın futbolcusu ödülüne Cristiano Ronaldo layık görüldü.

Ronaldo böylece Messi'nin 4 yıldır bu ödüle koyduğu ambargoyu sonlandırmış oldu. Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo ödül sırasında yaptığı konuşmada gözyaşlarına hakim olamadı.

Ronaldo'nun bu halini gören annesi ve kız arkadaşı Irina Shayk de duygusal anlar yaşadı.


Yılın futbolcusu ödülünün Ronaldo olarak açıklanması sırasında Messi'nin yaşadığı şaşkınlık ise dikkatlerden kaçmadı.

Messi'den önce 2008 yılında da ödülü alan son isim olan Ronaldo böylece kariyerinde bu ödüle ikinci kez sahip oldu. Portekizli süper yıldız ödülü almak için sahneye çıktığında gözyaşlarını tutuamadı. Ronaldo konuşmasında geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Eusebio'yu da unutmazken takım arkadaşlarına teşekkür etti.

Kadınlarda yılın futbolcusu ödülünü Almanya Milli Takımı kalecisi Nadine Angerer seçildi.

EN GÜZEL GOL ÖDÜLÜNDE SÜRPRİZ YOK

Yılın en güzel golü ise beklendiği gibi Ibrahimovic'in, İsveç milli takımı ile İngiltere filelerine gönderdiği gol seçildi. Bu ödülü geçtiğimiz yıl Fenerbahçe formasıyla Mirsolav Stoch almıştı.

YILIN İLK 11'İ BELLİ OLDU

Zürih'teki ödül töreninde ilk olarak 2013 yılının en iyi ilk 11'i açıklandı.

İşte yılın ilk 11'i; Neuer; Dani Alves, Sergio Ramos, Thiago Silva, Lahm; Xavi, Iniesta; Ribéry, Messi, Cristiano Ronaldo; Ibrahimovic