Konak Belediyesporlu Oyuncular Da Destek Bekliyor

Kadınlar Futbol 1. Ligi ekiplerinden Konak Belediyespor'un takım kaptanı Didem Taş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun amatör kulüplere yardım edeceğini söylediğini belirterek, "Keşke bayanlara da el uzatsaydı, İzmir'in kızlarına sahip çıkabilseydi" dedi.

Konak Belediyesi Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamada, "bütünşehir yasası"yla birlikte zor durumda kalan ilçe belediyelerin sporcularının umudunu İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağladığı, destek bekleyen Konak Belediyesi Spor Kulübü sporcularının belediyenin 4.5 milyonluk katkıdan kendilerine pay ayrılmadığını görünce ümitsizliğe düştüğü bildirildi.

Açıklamada, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çok büyük bir başarı elde ettiklerini hatırlatan Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı kaptanı Didem Taş'ın şu ifadelerine yer verildi.

"Gelecek sene de aynı başarıyı göstermek için takım olarak bu yola baş koyduk. Ama tabii ki de maddi zorluklar çekiyoruz. Sayın Aziz Kocaoğlu amatör kulüplere yardım edeceğini haberlerde söyledi.

Keşke bayanlara da el uzatsaydı, İzmir'in kızlarına sahip çıkabilseydi. Biz bunu kendisinden çok isterdik, en azından maddi desteği olmasa bile manevi desteği bizi çok mutlu ederdi. Ama şu anda gerçekten maddi zorluklar çekiyoruz. Kırgın değiliz ama yanımızda olmasını isterdik."
- Voleybol
Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi ekiplerinden Konak Belediyespor'un takım kaptanı Gökhan Öner de İzmir'in Türkiye'nin önde gelen şehirlerinden bir tanesi olduğunu, spora yatırımın da ona göre en başlarda olması gerektiğini kaydetti.

Takım olarak geçen sezon 1. Lig'e çıktıklarını hatırlatan Gökhan Öner, "Fakat bu büyükşehir yasası sonrası belli bir kriz yaşıyoruz, tüm sporcu ve kulüp olarak. Açıkçası mağdur durumdayız. Biz elbette mücadelemizi sürdürüyoruz ama İzmir'den de destek bekliyoruz. Büyükşehir belediyesinin görsel ve yazılı basından duyduğumuz kadarıyla belli yardımları oluyor spor kulüplerine. Sonuçta biz İzmir'i temsil ediyoruz. Biz sahada elimizden geleni yapıyoruz ama yetkililerin, büyüklerimizin de bu takıma sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.

- Hentbol
Bayanlar Hentbol Süper Ligi temsilcisi Ege Perla Konak Belediyesi'nin kaptanı Çiğdem Biçer ise geçen yıl şampiyon olarak süper lige çıktıklarını, erkek takımlarının ise maddi sıkıntılardan dolayı kapandığını kaydetti.

Kendilerinin bu sene çok zorlandığını kaydeden Çiğdem Biçer, "Neredeyse maaş almadan biz bu işi devam ettiriyoruz, her akşam antrenmanımızı yapıyoruz, maçlarımıza çıkıyoruz. Gönül vermiş insanlarız. Yasadan kaynaklı ödenekler azaltıldı. Büyükşehir belediyesinden de destek göremedik. Ama bekliyoruz. Çünkü biz burada bir şeyle yapıyoruz, bir bayan takımıyız, güzel bir şeyler başarıyoruz, destek istiyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi daha önce yaptığı açıklamada futbol kulüplerine ayrılan 4,5 milyon liralık fondan PTT 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka ve Bucaspor'a 1'er milyon lira, Spor Toto 2. Lig temsilcileri Altınordu, Göztepe ve Altay'a 500'er bin lira, Spor Toto 3. Lig'de yer alan Menemen Belediyespor, Bergama Belediyespor ve Balçova Belediyespor'a 200'er bin lira, amatör ligdeki İzmirspor, Yeni Bornova, Yeşilova ve Torbalı'ya da 100'er bin lira verileceğini bildirmişti.

Kaynak: AA