Kadlec: İkinci yarı daha zor geçecek

Fenerbahçe'nin Çek futbolcusu, liderlik için avantajlı olduklarını ancak yine de ikinci yarıya sıkı bir hazırlık yapmaları gerektiğini düşünüyor.

Fenerbahçeli futbolcu Michal Kadlec, Spor Toto Süper Lig'de ilk yarıda elde ettikleri puan farkı ve liderliğin kendileri için avantaj olduğunu ancak zor geçecek ikinci yarı için hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade etti.

Sarı-lacivertli takımın kamp yaptığı Antalya'da FBTV'ye konuşan Çek futbolcu, kamp ortamının mükemmel olduğunu, sert ve yoğun tempoda çalıştıklarını kaydetti.

Ligin ilk yarısının takım adına güzel geçtiğini anlatan Kadlec, "İlk yarıyı lider tamamladık. Baktığınızda ligin ikinci yarıları her zaman daha zor olur. Lideriz ve avantajımız var. Diğer rakipler, bizi yenmek isteyecek ve bizim daha zor olacak. Bunun için hazırlıklı olmalıyız ve hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.

İyi bir takım olduklarını ve agresif oynadıklarını herkese gösterdiklerini, bunun da takım adına bir avantaj olduğunu kaydeden Kadlec, ilk yarıda özellikle birçok maçta son dakikaya kadar mücadele ederek galibiyeti elde ettiklerini hatırlattı.

Fiziksel mücadelenin, takım kalitesinin ve bireysel oyuncu kalitesinin takımı biraz daha öne çıkaracağını vurgulayan Fenerbahçeli futbolcu, takım içindeki yardımlaşmanın önemine değinerek, "En önemlisi birlikte hareket edip maç içinde yardımlaşmak. Defansın kuvvetli olması maç içinde işe yarar çünkü öne geçtiğinizde savunmayı koruyorsunuz, bu size motivasyon veriyor ve defansınız iyiyse biraz daha öne çıkabiliyorsunuz" değerlendirmesini yaptı.