Yosk Fisher’la Görüşüyor

Garanti Bankası Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde yer alan Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK), ABD’li antrenör 55 yaşındaki Clifford Fisher ile anlaşma zemini arıyor.

2013-2014 sezonunda güçlü bir kadro ile Süper Lig'de mücadele etmek istediklerini söyleyen YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç, yaptıkları sezon planlaması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Takımın başına İtalya Milli Takımı’nı çalıştıran 55 yaşındaki Clifford Fisher’ı getirmek istediklerini belirten Erkoç, ”Yeni sezon için İtalya Tekerlekli Sandalye Basketbol Milli Takım Antrenörü ABD’li Fisher ile görüşüyoruz. Kendisi çok tecrübeli. İki sezon önce de Galatasaray Antrenörü Sedat İncesu’nun yardımcılığını yapıyordu. Yeni sezon için YOSK’un başına getirilmesi için transfer çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 20 gündür bu çalıştırıcı için görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi.

Galatasaray’ın son dönemlerde uluslararası alanlarda elde ettiği başarılardan dolayı Türkiye'yi 2013-2014 sezonunda Türkiye’yi Avrupa kupalarında 5 takımın temsil etmesi gündeme geldi. Türkiye’nin puanının yükseldiğini belirten YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç, “Galatasaray son dönemlerde Avrupa Şampiyonaları’nda başarılı sonuçlar aldığı için, Türkiye’nin ülke puanı yükseldi ve geçen sezon ligi 5. sırada bitiren takımımız, Avrupa kupalarına katılma hakkı kazandı. Bunun için başvurumuzu Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’na (TBESF) yaptık. Federasyon da Avrupa’daki kuruldan onay bekliyor. Onay geldiği takdirde YOSK, 2013-2014 sezonunda ilimizi ve ülkemizi Avrupa kupalarında temsil edecek” şeklinde konuştu.

Belirledikleri 5 oyuncuyu transfer etmek için girişimlere başladıklarını belirten Erkoç,” Eğer YOSK’un, Avrupa kupalarına katılması kesinleştiği takdirde 2’si yabancı ve 3’ü de Türk olmak üzere toplamda 5 transfer yapılacak. ABD Milli Takımı’nda oynayan 3,5 puanlı oyuncu Jake Conts ve yine ABD’li 4 puanlık sporcu Moha Hafid’İn yanı sıra Galatasaray’dan 4 puanlı Serdar Sağlam ve 1 puanlı Murat Yazıcı ile Beşiktaş’tan 3 puanlı İlhan Tuncay’ı Yalova’ya getirmek istiyoruz” diye bilgi verdi.

Kaynak: İHA