"İkizim Olmadan Asla"

HALLE - İLKNUR ÇETİNBAŞ - Doğdukları günden beri hiç ayrılmayan A Milli Bayan Voleybol Takımı'nın ikiz oyuncuları Gözde Kırdar Sonsırma ile Özge Kırdar Çemberci, ay-yıldızlı forma için omuz omuza mücadele veriyorlar.

Almanya'nın Halle kentinde devam eden Avrupa Şampiyonası'nda, A Milli Takım'ın formasını giyen kardeşler, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, hem sahada hem de özel hayatlarında ayrılmaz bir ikili olduklarını söylediler.

Ay-yıldızlı ekibin başarılı smaçörü Gözde Kırdar Sonsırma, Özge'nin kendisinden önce doğduğunu ve ikizlerde sonradan doğan kardeşin büyük olduğunu belirterek, "Genellikle ikizler zıt karakterli olur. Bizim de farklı olduğumuz yön çok ama çok iyi anlaşıyoruz. Voleybola birlikte başladık. Aynı kulüplerde forma giydik. Millilik sayılarımız hemen hemen aynı. Aynı okulları bitirdik, hatta üniversitede bile aynı sınıflarda okuduk" şeklinde konuştu.

-''İkimiz de çok inatçıyız"

Antrenmanda, alışverişte, kuaförde, her yerde beraber olduklarını ifade eden Gözde, "Eşlerimiz de çok iyi anlaşıyor, hatta mümkün olursa aynı anda anne olmak istiyoruz. Tabii bu annem için çok zor olacaktır, onu da çok zorlamak istemeyiz" diye konuştu.

Özge Kırdar Çemberci ise ikisinin de çok inatçı olduğunu, bu huylarını sevmediklerini dile getirdi ve şöyle devam etti:

"Gözde çok inatçıdır ama aynı zamanda çok sevecendir. Bazen birbirimize çıkışlarımız olur, çok çabuk pişman olup barışırız. Dışarıda farkılıyız, saha içinde ise tamamen aynıyız. İnsanın böyle bir kardeşinin olması büyük avantaj. Gözde benim can yoldaşım. Bir gün estetik ameliyat filan olursa mutlaka ben de aynısından olurum."

2016 Rio Olimpiyatları'ndan sonra çocuk sahibi olabileceğini ifade eden Özge, "Çok çalışıp, çok geziyoruz ve henüz evli olduğumuzu bile anlayamadık. Oliumpiyatlardan sonra biraz evliliğin tadını çıkarıp ondan sonra çocuk sahibi olmak istiyorum. Gözde belki benden önce çocuk yapabilir" diye konuştu.

-"Play-off'ta elimizden geleni yapacağız"

Gözde Kırdar Sonsırma, çeyrek finale direk yükselme fırsatını kaçırdıkları için üzgün olduklarını ancak henüz şampiyonanın devam ettiğini söyledi.

Play-off'ta Belarus karşısında ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Gözde, "Bir günlük arayı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Mental olarak iyi hazırlanmalıyız. Çeyrek finale yükseleceğimize inanıyorum" dedi.

Özge ise Almanya karşısında hiç istemedikleri bir yenilgi aldıklarını ifade ederek, "Şansımız devam ediyor. Biz iyi bir takımız, üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.

Özge ve Gözde kardeşler ayrıca, 2020 Olimpiyat Oyunları'nın Tokyo'ya verilmesinden büyük üzüntü duyduklarını dile getirdiler ve sözlerini şöyle tamamladılar:

"Milli Takım ile hemen hemen gitmediğimiz yer kalmadı. Bizce İstanbul, dünyanın en güzel kenti ve olimpiyatlar için de bulunmaz bir yer ama ne yazık ki olmadı. Umarız bir dahaki sefere olacak. Artık olimpiyatlarda alacağımız madalya sayısını artırmaya odaklanmıyız."

Kaynak: AA