Atletizm Süper Lig ve 1. Lig Final Yarışmaları Sonuçlandı

Bu yıl İçel'de düzenlenen Atletizm Süper Lig ve 1. Lig Final Yarışmaları sonuçlandı.

İçel'de 7-8 Eylül tarihleri arasında yapılan yarışmalar Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde gerçekleştirildi.

Yarışmaları Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekilleri Ergüder Uzun, Fikret Çetinkaya, Ekrem Ay ile Türkiye Atletizm Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Cemal Ulakçı, İçel Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürü ve MESKİ Spor Kulübü Başkanı Kamil Ülgen ve çok sayıda İçelli takip etti.

Yarışmalar öncesi konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Hüseyin Yıldırım, son yıllarda Türk atletizminin büyük gelişme gösterdiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından yapılan yarışmalarda 16 bayan ile 13 erkek takımının sporcuları dereceye girebilmek için mücadele etti. Bu takımlardan 8 bayan, 8 erkek takımı Süper Lig için yarışırken, 8 bayan 5 erkek takım ise 1. Lig için mücadele ettiler. Yarışmaların birinci gününde kadın ve erkeklerde 10 farklı branşta yapılan yarışmalar sonunda Meskispor'un başarısı dikkat çekti.

Meskisporlu atletler tüm kategorilerde ilk gündeki gibi ikinci günü de zirvede kapattılar. Türkiye Atletizm Fedarasyonu 1. Lig 2. Kademe Final Yarışmalarında toplam puan sıralamasında, erkeklerde Kocaeli-Darıca Belediye Spor 280 puanla birinci, İçel Meskispor 274 puanla ikinci ve İstanbul-Üsküdar Belediye Spor 251 puanla üçüncülüğü elde etti. Bayanlarda ise 282 puanla İçel Meskispor birinci, 252 puanla Bursa Orhangazi Belediye Spor ikinci, 202 puanla Rize Reşadiye Zihni Derin Spor üçüncü olarak final yarışlarını kapadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen de, İçel'de yapılan final yarışmalarının gerçekten beklentilerinin üstünde gerçekleştiğini belirterek, “Bu yıl kurduğumuz Meski Atletizm Takımımızın, ilk yılındaki bu performansı büyük bir başarı olarak görülmeli. Bu büyük başarının arkasında tabi ki Türkiye'de dereceleri olan başarılı antrenörlerimiz ve başarılı sporcularımız var. Derece yapsın yapmasın bu oyunlara katılan tüm sporcuları mücadelelerinden dolayı gönülden tebrik ediyorum. İçel’de yapılan bu yarışmalarda İçelliler olarak sporun dilini kullanıp, sevgi, dostluk, barış mesajlarını tüm Türkiye'mize verdiğimize inanıyorum” dedi.

"MERSİN’İN ATLETİZMİN BAŞKENTİ OLMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ"
Bundan sonraki süreçte İçel'in atletizmin başkenti olması için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayan Ülgen, "Geçmiş yıllarda şehrimizin 'şampiyonlar şehri İçel' olarak anılmasını sağlayan rahmetli Seyfi Alanya'nın bıraktığı miras ile uluslararası arenada da İçel'imizi başarıyla temsil etmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki bir ve beraber, el ele, gönül gönüle, sevgiyle, güvenle daha nice başarılar elde ederken sporun dostluk, barış ve kardeşlik potasında gençlerimiz için yepyeni bir gelecek inşa etmeyi de başaracağız. İçel'imizde ilk derecelerini kazanarak göğsümüzü kabartan Meskispor'umuzun tüm sporcularını İçellilerin huzurlarınızda bir kez daha kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Elde ettiğimiz sonuçtan sonra derece mutluyuz. İlkleri yaşamak ve yaşatmak adına bu organizasyonun ayrı bir önemi var. İçel Büyükşehir Belediye Başkanımız Macit Özcan bizden daha fazla başarıya inanıyordu. Onların bu inancı bize çok büyük destek verdi. Elde ettiğimiz bu başarı sonrası daha büyük başarılar kazanabilmek adına sporcularımız artık daha fazla çalışacak ve İçel'imizin adını yerel basında olduğu gibi ulusal basında daha çok yer etmesi için mücadele edeceğiz" diye konuştu.

Türk atletizmine Seyfi Alanya’nın yolunda gidecek yetenekli sporcular kazandırmak için bu kulübü kurduklarını ifade eden Ülgen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz atletizm takımı olarak yeni kurulan bir takım olmamıza rağmen bugün geldiğimiz nokta bizi fazlası ile memnun etmiştir. Bundan sonra yükümüz biraz daha artmıştır. Çünkü hedefimiz Süper Ligde de her zaman bulunduğumuz noktanın üstüne çıkmaktır. İlimizde böylesine anlamlı bir yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen başta federasyonumuzun üst düzey yetkililerine, sporcu, idareci, antrenör, il dışından gelen hakem, gözlemci ve ilimiz hakemlerine ve kısacası bizleri yalnız bırakmayan tüm sporseverlere teşekkür ediyorum. Bu başarımızı tüm İçellilere armağan ediyoruz. Takım olarak bundan sonra şampiyonluk için çalışacağız ve bunu başaracağız."

Kaynak: İHA