Ardahan’da Geleceğin Boksörleri Yetişiyor

Ardahan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz spor okulları bünyesinde düzenlenen boks kursları büyük ilgi görüyor.

Ardahan Kapalı Spor Salonu'ndaki boks derslerini antrenör Tarkan İli veriyor. 7-14 yaş grubundaki kız ve erkek öğrenciler haftanın beş günü saat 10.00-16.00 arasında ders görüyor. Yaklaşık iki aydır süren Yaz spor okulunda boks dersleri veren Tarkan İli, bayan Boks takımı olmayan Ardahan’da Bayan Boks takımını kurmak. istediklerini söyledi.

Boksun bir savunma sporu olduğunu belirten İli, ’’Burada bulunmamızın sebebi yaklaşık 2 aydır yaz okulları kapsamında kız çocuklarımıza Boks akabinde kick boks öğretmek. Hedefimiz, bayan Boks takımı olmayan Ardahan’da Bayan Boks takımını kurmak. Gülsüm Tatar Dünya ve Avrupa şampiyonu bir sporcumuz. Gülsüm Tatar gibi Avrupa ve Dünya şampiyonalarına iştirak etmelerini, millilik şerefine nayil olmalarını ve çocukların bir şekilde kendilerini anlatmalarını ve ifade etmelerini isteriz. Yani ileride lisanslı birer sporcu olup, kendilerini savunmanın akabinde Milli takım seviyesinde turnuvalara gidip Gülsüm Tatar ablaları gibi Avrupa ve Dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil ederler diye düşünüyorum.’’
Boksörlerden minik Funda, ileride Gülsüm Tatar gibi şampiyon sporcu olmak istediğini ve örnek bir sporcu olmak içinde çalışacağını söyledi.

Boks çocukların en çok ilgi gösterdiği branşlardan olma özelliği gösteriyor. Verilen eğitimler sayesinde vücutları esneklik kazanan minikler, zorlu hareketlerin üstesinden de kolayca gelebiliyor.

Kaynak: İHA