29. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasının Ardından

ERZURUM - Polonya'da düzenlenen 29. Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Türkiye'ye bronz madalya kazandıran Tubay Erdal, Erzurum'a geldi.

Javorzyna Dağı'nda 4 kategoride 365 sporcunun katıldığı şampiyonada genç kadınlar kategorisinde üçüncü olarak bronz madalya alan Erdal'ı, Erzurum Havalimanı'nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Suat Yılmaz, antrenör Yavuz Bayram ile yakınları karşıladı.

Erdal, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'ye madalya ile dönmekten gurur duyduğunu söyledi.

Polonya'da altın madalyaya kaçırdığı için üzüldüğünü belirten Erdal, "Şampiyonaya çok iyi hazırlanmıştım ve birincilik için koşacağımı belirtmiştim. Kısmet, istediğimiz başarıyı yakalayamadık. İnşallah bundan sonraki şampiyonada altın için yarışıp, İstiklal Marşı'mızı okutacağım. Çok mutluyum, söyleyecek kelime bulamıyorum. Antrenörlerimin desteği ile buralara kadar geldim. Bir sonraki şampiyonada Erzurum'a altın madalya getireceğime inanıyorum" dedi.

Erdal ile Polonya'ya giden milli takım antrenörü Orhan Güngör de kendilerine güveni boşa çıkartmadıkları için mutlu olduğunu dile getirdi.

Antrenör Bayram ile Erdal'ı şampiyonaya hazırladıklarını anlatan Güngör, şöyle konuştu:

"Atletizme gönül veren sporcularımızın bizlere daha büyük başarıları tattıracağına inancım sonsuz. Sporcumuzun antrenörü Yavuz Bayram ile yaptığımız antrenman programı bizi bugün böylesine anlamlı bir sevince boğdu. Tabi şampiyona öncesi Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak ile GHSİM İl Müdürü Fatih Çintimar'ın desteğini ne kadar söylersek azdır. Sayın valimiz hem şampiyona öncesi hem şampiyona sırasında bizlere telefonla moral verdi. Her ikisine de teşekkür ediyorum."

Milli sporcunun babası Celal Erdal da kızıyla gurur duyduğunu ifade etti.

Kaynak: AA