Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası

ERZİNCAN - Erzincan'da düzenlenen Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası, kupa töreniyle sona erdi.

Kentte 7 gün önce başlayan şampiyona kapsamında 42 ülkeden 127 sporcu, Keşiş Dağı eteklerindeki 2 bin 30 rakımlı Çakırman Tepesi'nden uçuşlar gerçekleştirdi.

Bayanlar genel klasmanında Rusya'dan Daria Krasnova birinci, Çek Cumhuriyeti'nden Renata Kuhnova ikinci, Almanya'dan Yvonne Dathe üçüncü oldu.

Erkekler genel klasmanda ise birinciliği Almanya'dan Manuel Nübel, ikinciliği Fransa'dan Julien Wirtz, üçüncülüğü Avusturya'dan Alexander Schalber elde etti.

Takım klasmanında da Ozone ekibi birinci, Abac takımı ikinci, Woody Valley ekibi ise üçüncü oldu.

Dereceye giren sporculara ve takımlara kupaları Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır ve Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu tarafından verildi.

Erzincan Belediyesi önünde düzenlenen kupa töreninde konuşan Vali Akdemir, "Erzincan bir marka şehir olma yolunda" dedi.

Kentin sadece ekonomide değil, doğa ve kış sporları konusunda da marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerleyeceğini belirten Akdemir, "Bundan kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Çakır ise şampiyonada dereceye giren sporcuları kutlayarak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Kupa töreninin ardından protokol üyeleri sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA