Milli Voleybolcu Volkan Güç, Eski Günlerini Arıyor

TOKAT - ZEHRA AYDIN - Bir dönem Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aralarında bulunduğu güçlü takımlarda forma giyen milli voleybolcu Volkan Güç, Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'nin yeni ekiplerinden Tokat Belediye Plevnespor'da başarılı olarak eski günlerine dönmeyi hedefliyor.

Güç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana Sasa Spor Kulübü'nde voleybol hayatına başladığını söyledi.

Kariyerinde Arçelik, Fenerbahçe, Halk Bankası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, Galatasaray, Çankaya Belediyesi Anka Spor Kulübü ve Yenişehir Belediyespor takımlarında forma giydiğini belirten Güç, bu sezon Tokat Belediye Plevnespor'un başarısı için ter dökeceğini ifade etti.

Plevnespor'da forma giyeceği için mutlu olduğunu dile getiren Güç, "Tokat'a yaklaşık 15 senedir gidip geliyorum, bu sene yaşamak kısmet olacak. Burada eski arkadaşlarım da var, kendimi yabancı hissetmiyorum" ifadesini kullandı.

Tokat'ın voleybola gönül vermiş bir Anadolu şehri olduğunu ve kentte coşkulu bir seyirci kitlesi bulunduğunu belirten Güç, şunları söyledi:

"Bu şehir gerçekten voleybol aşığı bir şehir. Bu sene burada oynamak bana gerçekten gurur verecek çünkü seyirci motivasyonu sporcuyu her zaman doğru orantıda etkiler. Uzun yıllar milli takımda oynadığım için 1-2 senedir performansım düşmüştü. Dinlenmek iyi geldi, doğru insanlarla çalışarak yeniden toparlandım. Tokat Belediye Plevnespor'u da bir yerlere getirmeye geldim. Asıl amacım burada iyi bir sezon geçirip yeniden milli takımdaki eski günlerimi yakalamak. Benim performansım Tokat Belediye Plevnespor'u iyi bir yere getirecek. Tokat Belediye Plevnespor iyi bir yere geldikçe ben yine eski günlerime dönmüş olacağım. İki taraf da doğru orantılı olarak kazanmış olacak. Tokat Belediye Plevnespor'un yükselişi aynı zamanda benim yükselişim olacak. O yüzden buraya geldim."

Güç, bu sene öncelikli hedeflerinin Plevnespor'u Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'nde tutmak olduğunu, daha sonraki süreçte ise play-off'a kalmak istediklerini kaydetti.

Tokat Belediyesi Plevnespor'un antrenörü Hüseyin Özcoşan ise Volkan Güç'ün yıllarını voleybola vermiş çok tecrübeli bir sporcu olduğunu belirterek, "Fakat son 1-2 senedir işi biraz rölantiye almıştı. Volkan bu sene çok hırslı, bir kondisyoner tutmuş, bize hazırlanarak geldi. Temposunu yükseltip voleybol takımımıza büyük katkı sağlayacağı inancındayız" diye konuştu.

Kaynak: AA