Güreş Sporunun, Olimpiyat Oyunlarına Geri Dönmesi

Uluslararası Güreş Federasyonu Başkanı Laloviç, IOC üyeleri tarafından yapılan oylamada güreşin 2020 ve 2024 olimpiyatları içinde yer alacak bir spor olarak seçilmesini değerlendirdi.

Güreşin olimpiyat sporları arasında kalması bizi sevindirdi diyen Laloviç, “Güreş artık değişti ve değişecek. Bu Olimpik hareketlilik içinde modern bir spor olarak diğer olimpiyat sporları arasında yer alması için yeniden ele alınacak. Burada yapmaya çalıştığımız şey temsil ettiğimiz sporu daha önce çıkan, kuralları daha anlaşılır ve daha çok izlenen bir spor haline getirmeye çalışmaktır. Günümüzde güreşlerin yapılacağı salonları ancak bu şekilde doldurabiliriz” dedi.

Laloviç, statülerinin değiştiğini belirterek, “Bize çalışmalarımızı devam ettirme imkanı verildi.

Bu birinci adımdı. Gelecekte sporculara ve eğitmenlere iyi bir hizmet verebilmek için federasyonumuzu daha etkili ve modern bir hale getirmeliyiz. Bu 4 sene içinde olimpiyatların ana dallarından biri olarak devam ettirilmesini hedefliyoruz. Bunun için önemli işler yaptık ve hazır hale geldik. Güreşte gelişim sürdürülüyor. Bizde mevcut enerjiyi bunun için kullanıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA