Ford Otosan Kocaeli Rallisi

KOCAELİ - Türkiye Ralli Şampiyonası'nın koşulduğu ayaklardan biri olan 31. Ford Otosan Kocaeli Rallisi'nde ilk günü Burak Çukurova ve Ünal Tezel ikilisi lider tamamladı.

Dün startı verilen yarışın ilk özel etabı NG Rally Team adına Mitsubishi Lancer Evo 9 ile yarışan Burak Çukurova ve Ünal Tezel ikilisinin üstünlüğüyle sonuçlandı. Castrol Ford Team Türkiye'den Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez ekibi 0,3 saniye farkla ikinci, ferdi olarak Mitsubishi Lancer Evo 9 ile yarışan Mehmet Pınarbaşı ve Erhan Arıkan ikilisi ise üçüncü oldu.

Historic klasmanında Can Eroskay ve Doğuş Gökay, TOSFED Kupası Kategori 1'de Alper Akgün ve Serkan Okan, Kategori 2'de Bora Çantepe ve Soner Çevik, Kategori 3'de Alptekin Işıkalp ve Çiçek Güney, Kategori 4'de ise Yiğit Yalçın ve Ahmet Yalçın ilk günü lider tamamladı.

Yarışların ikinci gününde 45 ekip Umuttepe'de toprak zeminde ilk kez yarışıyor. Ekipler, 98 kilometresi özel etap olmak üzere 256,92 kilometrelik parkurda şampiyonluk mücadelesi veriyor.

Yarışlarda Türkiye Ralli Şampiyonası, Türkiye Historic Rally Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası'na katılan pilotlar da puan alacak.

Kaynak: AA