Filenin Sultanları, Almanya'ya Boyun Eğdi

Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Filenin Sultanları, A Grubu'ndaki üçüncü ve son maçında Almanya'ya 3-0 mağlup oldu.

Grubunu ikinci sırada bitiren A Milli Takım, çeyrek finale yükselebilmek için Belarus ile play-off oynayacak.
Almanya'nın Halle kentinde bulunan Gerry Weber Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın setleri; 19-25, 23-25 ve 25-27 sonuçlandı.

İlk set iki tarafın da karşılıklı olarak aldığı sayılarla başladı ve ilk teknik molaya 8-7 önde giren taraf Almanya oldu. Mola sonrası az hata yapan ve aradaki farkı açan Almanya, ikinci teknik molaya 16-12 önde girdi. Oyundaki üstünlüğünü sürdüren Almanya, ilk seti 25-19 kazandı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sete iyi başlayan Almanya 6-4 öne geçti ve ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Mola sonrası toparlanan Milliler, 10-10 eşitliği yakaladı ve ikinci teknik molaya 16-10 önde girdi. Molanın ardından Almanya, hücumda bulduğu sayılarla 17-16'da farkı 1'e düşürdü. 21-21'de skora eşitlik getiren Almanya, üstün oyununu devam ettirdi ve ikinci seti 25-23 kazanarak durumu 2-0 yaptı.

Karşılaşmanın üçüncü ve son setine iyi başlayan Almanya ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Milliler, 15-15 ile skora eşitlik getirdi ve ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Mola sonrası Almanya, 19-19'da skora bir kez daha eşitlik getirdi. Eşitlik sonrası her iki tarafın karşılıklı olarak aldığı sayılarla büyük bir mücadele içerisinde geçen üçüncü seti 27-25 kazanan Almanya, karşılaşmadan galip ayrılan taraf oldu.

Maçın ardından, A Bayan Milli Takımı Antrenörü Massimo Barbolini, "Almanya'yı tebrik ediyorum, gerçekten iyi oynadılar. Biz maçta birçok basit hata yaptık. Artık play-off karşılaşmasına odaklanmalıyız. Beyaz Rusya ile oynayacağımız play-off karşılaşmasının ardından şampiyonaya devam edip edemeyeceğimiz belli olacak" açıklamasında bulundu.

A Bayan Milli Takımı Kaptanı Neslihan Demir ise, maç sonrasında yaptığı açıklamada, "Biz maça basit hatalar yaparak başladık ve toparlanamadık. Play-off karşılaşmasında Beyaz Rusya ile eşleştik. Bu maçı kazanarak çeyrek finale kalmak istiyoruz" dedi.

A Grubu´nda oynanan günün diğer karşılaşmasında ise Hollanda, İspanya'yı; 16-25, 14-25 ve 18-25'lik setlerle 3-0 mağlup etti.

Kaynak: İHA