Fatih Terim Uefa.com'a Konuştu

ANKARA - A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, "Asıl önceliğimiz Romanya maçı. Bu maça çok iyi konsantre olduk" dedi.

UEFA'nın internet sitesi uefa.com'da, "Milli takıma geri dönen Terim, Türkiye ile mucize kovalıyor" başlığıyla yer alan haberde, Abdullah Avcı'dan boşalan koltuğa getirilen Terim'in teknik direktörlük kariyeri ve geçmişte milli takımla elde ettiği başarılar aktarıldı.

Türkiye'nin 2014 Dünya Kupası yolunda 3 maçının daha kaldığı hatırlatılan haberde, Andorra karşısında alınan 5-0'lık galibiyetten övgüyle söz edildi. Haberde, Terim'in "imkansızı başarmak" için kendine güvendiği ve takımının kaderini değiştirmek için kararlı olduğu ifade edildi.

60 yaşındaki teknik adamın, Türkiye'yi etkilemeyi bildiği vurgulanan haberde, Terim'in Galatasaray'daki eski başarılarına da yer verildi.

"Asıl önceliğimiz Romanya maçı. Bu maça çok iyi konsantre olduk" diyen Terim, vereceği taktiklerden söz etmenin uygun olmayacağını belirterek, asla pes etmeyeceklerini, başarılı olacaklarına inandıklarını vurguladı. Terim, "Doğru oyun ve performans sonuca ulaştırmasa bile saygı kazanacağımız kesin. Amacımız hem maçı hem de insanların saygısını kazanmak" ifadesini kullandı.

Milli Takıma ne zaman çağrılsa, cevabının her zaman olumlu olacağına değinen Terim, "Bana ihtiyaç duyulduğuna inandığımda ve bağlı bulunduğum kişiler de buna onay verdiğinde ikinci kez düşünmeme gerek yoktur. Bu göreve de bu felsefeyle yaklaştım ve şu an takımımın başındayım" dedi.

A Milli Takım'ın ilk maçlarda elde ettiği neticelerin beklentilerin altında olduğuna dikkati çeken Terim, "Şu an kimsenin istemediği bir pozisyondayız. Ancak mevcut takımda değişiklikler yapmak yerine, sistemin temelini değiştirmemiz gerektiğini ve altyapıya yatırım yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu süreçte işinde uzman kişilerin de yardımıyla doğru projeyi uygulamak hayati önem taşıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Terim, açıklamasını, "İmkansızı başarmak, her zaman hedefim olmuştur ancak şimdi bir mucizeyi kovalıyoruz ve bu mucizenin çeşitli faktörlere dayalı olduğunun farkındayım. Maçlara iyi hazırlanıp, çok çalışırsak mucizeyi başaracağımızdan çok eminim" diye tamamladı.

Kaynak: AA