Altay, Başlangıçtan Memnun

İZMİR - Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta sezona 2-0'lık Eyüpspor galibiyetiyle başlayan Altay'ın kulüp başkanı Niyazi Konuşmaz, "Hedefimiz doğrultusunda lige iyi bir başlangıç yaptık" dedi.

Konuşmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lige iyi başlamanın önemin farkında olduklarını, bu nedenle Eyüpspor galibiyetinin değerini bildiklerini söyledi.

İyi başlayan ekiplerin iyi gittiğini kaydeden Konuşmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayrıca sahadaki mücadeleyi çok beğendim. Futbolcularımız istekli, arzulu ve Altay formasına yakışır bir mücadele ortaya koydular. Zaten kaliteleri de ortada. Bizim hedefimiz belli. O doğrultuda lige iyi bir başlangıç yaptık. Bundan sonraki haftalarda da iyi futbolla istediğimiz sonuçlar gelecektir. Taraftarımız da bizi dün yalnız bırakmadı. 100. yılda Altay taraftarına yakışır bir şekilde çok iyi desteklediler. Taraftarımıza, teknik heyete ve futbolculara çok teşekkür ediyorum. Gelecek hafta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor deplasmanından da 3 puanla dönüp, 2'de 2 yapmak istiyoruz."

Alsancak Stadı'ndaki zemin yenileme çalışmalarına değinen Konuşmaz, stadın daha önce açıklandığı gibi 15 Eylül'e yetişme ihtimalinin yüzde 90 olduğunu, zeminle ilgili son kontrollerin yarın yapılacağını kaydetti.

-3 puanlı başlangıç

Sezon Ümit Kayıhan yönetiminde 3 puanla başlayan Altay'da sezonun ilk golü Murat Uluç'tan geldi. Geçen yıl devre arasında transfer olduğu Altay'da 4 gole imza atan tecrübeli futbolcu dün de takımının birinci golünü kaydetti.

Altay'ın Eskişehirspor'dan transfer ettiği Adem Sarı ise sonradan girdiği müsabakada attığı penaltı golüyle takımının galibiyetine katkı sağladı. Adem Sarı geçen yıl kiralık olarak forma giydiği Samsunspor'da 2 gol kaydetmişti.

Altay'ın 23 yaşındaki kalecisi Ali Şaşal Vural, dünkü maçta kurtardığı penaltıyla takımının galibiyetinde önemli bir paya sahip oldu.

Kaynak: AA