Urla'da Zıpkınla Balık Avlama Şampiyonası

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Zıpkınla Balık Avlama Şampiyonası düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Urla ilçesi Alman Adası açıklarında düzenlenen şampiyonaya, Manisa İl Gençlik Spor Kulübü, Manisa Yüzme İhtisas Su Sporları Kulübü, İzmir Karşıyaka Yüzme ve Su Sporları Kulübü, Altay Spor Kulübü, Tire Sualtı Gençlik Spor Kulübü, Altay, İzmir Demir Spor, Urla Belediye Gençlik Spor Kulübü, Didim Belediye Spor Kulübü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü'nden 29 sporcu katıldı.

Sporcuların İskele Meydanı'ndan teknelerle Alman Adası'na gitmesiyle başlayan şampiyonayı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı İnkılap Obruk da izledi.

Şampiyonada, Tire Sualtı Gençlik Spor Kulübü, takım olarak birinci oldu. Kulüpler sıralamasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ikinciliği, Didim Belediye Spor Kulübü de üçüncülüğü elde etti.

Bireysel değerlendirmede ise Tire Sualtı Gençlik Spor Kulübü sporcusu Gökhan Kaşgül birinci, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Ahmet Turuşlar ikinci, Didim Belediye Spor Kulübü sporcusu Murat İskenderoğlu üçüncü oldu.

Dereceye giren kulüp ve sporculara, kupa, madalya ve ödülleri, şampiyona sonunda törenle verildi.

Şampiyonada avlanan toplam 13 kilogram 610 gram balık ise Gürçeşme'de bulunan Zübeyde Hanım Huzurevi'ne bağışlandı.

Kaynak: AA