Urla’da Sualtı Zıpkınla Balık Avlama Yarışları Yapıldı

İzmir Büyük Şehir Belediyesi 9 Eylül kutlamaları kapsamında Zıpkınla Balık Avı Şampiyonası düzenledi.

İzmir’in düşmandan kurtuluşunun 91. Yıldönümünde çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
Urla İskele mahallesinde çok yoğun sporcu ve izleyicinin katıldığı Sualtı zıpkınla balık avı yarışması başladı.

Yarışmalara İzmir merkez ve ilçelerden katılan 29 yarışmacı iskeleden yarışma bölgesine teknelerle gittiler. Yarışmacılar Urla adalarının açıklarında takımlar halinde kendilerine gösterilen yerlerde 3 saate yakın bir zaman içerisinde avlandılar.

YARIŞMA SONUNDA ÖDÜL ALANLAR;
Şampiyonada, Tire Sualtı Gençlik Spor Kulübü, takım olarak birinci oldu. Kulüpler sıralamasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü ikinciliği, Didim Belediye Spor Kulübü de üçüncülüğü elde etti. Bireysel değerlendirmede ise Tire Sualtı Gençlik Spor Kulübü sporcusu Gökhan Kaşgül birinci, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Ahmet Turuşlar ikinci, Didim Belediye Spor Kulübü sporcusu Murat İskenderoğlu üçüncü oldu.

Şampiyonada avlanan toplam 13 -14 kg balık Zübeyde hanım Huzurevine verildi.

Yarışmaların sonunda İskele Meydanında yapılan ödül töreninde dereceye girenlere madalya ve hediyeleri verildi.

Etkinlik konserle devam etti. Meydanda bulunanların memnuniyeti görülmeye değerdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Genel Sekreteri Kerem Ünal;“İzmir’in kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında anlamlı bir organizasyon yaptığımıza inanıyorum. Yarışlarda tutulan balıkların tamamı ‘Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi’ne’ bağışlanacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na ve bize bu organizasyonda destek olan Urla Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz” Dedi.

Kaynak: İHA