Ula'da Bayanlar Arası Bisiklet Yarışı

Muğla'nın 5 bin 500 yüz nüfusu bulunan en sakin ilçelerinden Ula’da bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, yaşlı ve genç kadınlar eski bisikletlerle yarışa katıldı.

Kişi başına bir bisikletin düştüğü ve halk arasında ‘Küçük Çin’ olarak da bilinen Ula'da ilk defa bu yıl düzenlenen bayanlar bisiklet yarışının galibine, Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal tarafından bisiklet hediye edildi.
Bisiklet sevdasının 70 yıl öncesine dayandığı Ula’da halk zevk için değil, ulaşım aracı olarak bisiklete biniyor. İlçe içinde evden işe ulaşım sadece bisikletle yapılıyor. İlçedeki tek benzin istasyonuna, ilçe dışına gidenler ve tarım ile uğraşanlar uğruyor. Yaklaşık 5 bin 500 nüfusu bulunan Ula’da, kişi başına bir bisiklet düşüyor.

Ula'da bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ilk defa bayanlar arasında bisiklet yarışı düzenlendi.

Günümüz şartlarındaki bisikletler yerine eski model bisikletlerin yer aldığı yarışmaya, yaşlı ve genç kadınlar katıldı.

Yaklaşık 3 kilometre süren yarışın birincisine, Ula Belediye Başkanı Nadi Şenkal tarafından bisiklet hediye edildi. Ula’nın bir bisiklet şehri olduğunu belirten Şenkal, “Ula’nın olmazsa olmazı bisiklettir. Bisiklet geleneğini yaşatmak adına bu yılki festivalimizde ilk defa bayanlara da yer verdik. Bütün kategorilerde yanında en fazla başvuru bayanlardan geldi. Ula bisikleti ile hak ettiği yere gelecek. Ula Göleti etrafında bisiklet yolu projemiz var. Güney Ege Kalkınma Ajansı’na (GEKA) başvurduk ve ilk etabı geçtik. Burada Türkiye’nin ve Ege Bölgesi’nin bisiklet kamp yerini oluşturacağız. Buraya gelen yerli ve yabancı bisikletçiler burada konuklama imkanı bulacaklar” dedi.

Yarışın birincisi Sevcan Coşkun ise, “Ben küçüklüğümden bu yana bisiklete biniyorum. Küçükken annem babam izin vermemişti ama ben yine bisiklet binmeyi öğrendim. Bisiklet sürmeyi seviyorum. Benim zaten bir bisikletim vardı. Kazandığım bisikleti de kızıma vereceğim” diye konuştu.

Kaynak: İHA