Turnuvanın Şampiyonu Uşak Sportif

Uşak’ta düzenlenen, Beko Basketbol Ligi takımlarının katıldığı Uşak Üniversitesi Turnuvası’nın şampiyonu ev sahibi takım Uşak Sportif oldu.

Uşak Üniversitesi Spor Salonu’nda oynanan final maçında Tofaş ve Uşak Sportif karşı karşıya geldiler. Baştan sona heyecanlı geçen maçın normal süresi 79-79 sona erince karşılaşma uzatmaya gitti. Nefeslerin tutulduğu uzatma süresinde Uşak Sportif sahadan 95-92 galip ayrılarak turnuvanın şampiyonu oldu.

Maçın ilk çeyreğini 22-11 önde bitiren Uşak Sportif devreyi de 42-22 önde bitirdi. Üçüncü çeyrekte faul problemi yaşayan Uşak Sportif, Tofaş’ı durdurmakta zorlandı ve fark 9 sayıya düşerek 58-49 oldu. Dördüncü çeyrekte baskısını iyice artıran Tofaş bu çeyrekte ilk defa öne geçerek uzunları oyun dışı kalan Uşak Sportif’le maçı başa baş duruma getirdi. Maçın normal süresinin bitimine 2 dakika kala Uşak Sportif’de Ogün, İbrahim ve Warren takımlarına sağladığı sayılarla maçtan koparmayarak skoru 79-79 getirerek karşılaşmayı uzatmaya taşımayı sağladılar. Uzatmalarda Yorgunluk belirtisi gösteren Tofaş ligin yeni ekibi Uşak Sportif karşısında sahandan 95-92 mağlup ayrılarak turnuvayı ikinci sırada tamamladı.

Karşılaşma sonrası Uşak Milletvekili İsmail Güneş Uşak Sportif’e şampiyonluk kupasını verirken, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın, yeni salon için yer hazır demesi üzerine Uşak’a 5000 kişilik salonun yapılması sözünü elindeki mikrofonla salondaki herkese müjdeledi.

Turnuva sonrası Uşak Sportif Kulüp Başkanı Serdar Sağıroğlu; “Mağlup olmadan turnuvada şampiyon olduk. Bu herkes için önemliydi. Kendimize olan güvenimiz bir kat daha arttı. Tüm oyuncuları, teknik kadroyu ve bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımızı kutluyorum.” Dedi.

Takımın teknik patronu Ozan Bulkaz;” Salona gelen seyircilere zevkli bir karşılama izlettik. Beş oyuncumuz faul limitlerini doldurmasına rağmen takımın ruhu ve motivasyonu sayesinde maçtan kopmadık ve ilk hazırlık turnuvasında şampiyon olduk. Turnuvaya katılan tüm ekiplere Uşak halkına centilmence ve kaliteli maçlar izlettikleri için teşekkür ediyorum. Oyuncularımı da ayrı ayrı tebrik ediyorum.” Dedi.

Kaynak: İHA