Madrid, 2020 Adaylığı İçin Son Kez Olimpiyat Komitesi Önüne Çıktı

2020 Yaz Olimpiyatları adaylığı için Olimpiyat Komitesi önüne çıkan Madrid heyeti, son sunumunu gerçekleştirerek Olimpiyatlara 3. kez adaylığını koyan kentin; güvenli, güvenilir ve ilham verici bir adaylık sunduğunu belirtti.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve İspanya’ya bağlı özerk bir bölge olan Asturias’ın Prensi Felipe’nin liderliğinde yapılan sunumda, ülkenin kültürel tarihi ve sportif hünerleri ön plana çıkarılırken, İspanya’nın hassas ekonomisinin 2020 Yaz Olimpiyatları’nı başarılı bir şekilde sunmasına engel teşkil etmeyeceği yönünde teminat verildi.

İspanyol Başbakan Rajoy, sunumda yaptığı konuşmada, “Madrid’in arzu ve azimle 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarına ev sahipliği yapmak istediğini açık ve net bir şekilde belirtmek istiyorum. Hükümetin her kademesi ve bütün siyasi partilerimiz de kendilerini aynı şekilde buna adamış durumdalar” ifadelerini kullandı.

Rajoy, “Madrid, Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin raporunda da belirtildiği gibi güvenli, sağlam ve güvenilir bir adaylık sunuyor. Organizasyon ve ekonomik açıdan kapasitemiz ise tartışılamaz derecede. Madrid her zaman sözlerini tutmuştur ve tutmaya da devam edecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA